}

12 Ιουλίου, 2015

Guardian: ''Η ελληνική προσπάθεια προσκρούει στα «γεράκια» της ευρωζώνης''


Η τελευταία προσπάθεια της Ελλάδας να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ, εξασφαλίζοντας μια νέα τριετή βοήθεια ύψους 80 δισεκ. ευρώ προσέκρουσε στον τοίχο αντίστασης των οικονομικών γερακιών της ευρωζώνης, έγραψε η Guardian.

Η Φινλανδία απέρριψε κάθε περαιτέρω χρηματοδότηση και η Γερμανία ζήτησε η Ελλάδα να βγει από τη νομισματική ένωση για τουλάχιστον πέντε χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα με τίτλο «η Ελλάδα πλησιάσει σε έξοδο, μετά την διακοπή των συνομιλιών χωρίς συμφωνία» αναφερόμενο στις τελευταίες χθεσινοβραδυνές εξελίξεις.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει το εμπόδιο που εγείρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει την στήριξη βόρειων και ανατολικών ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και την φινλανδική αντίσταση.
«Τα γεράκια κάνουν αισθητή την παρουσία τους» ανέφερε ευρωπαίος διπλωμάτης.
Την πιο σκληρή γραμμή «εκπροσώπησε» ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Κάζιμιρ.
Χάσμα
Το διευρυνόμενο κενό ανάμεσα στα γεράκια και περιστερες ανοίγει το δρόμο για μια πικρή Σύνοδο σήμερα, με την Γαλλία και την Ιταλία να παρατάσσονται κατά της Γερμανίας και των βόρειων και ανατολικών ευρωπαίων. Ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, αναμένεται να πει στην Αγκέλα Μέρκελ ότι είναι ώρα να σταματήσει να ταπεινώνει την Ελλάδα και να τελειώσει η κρίση.
Η Μέρκελ υπό έντονη πίεση από τους Αμερικανούς ώστε να μην χάσει την Ελλάδα και ανησυχεί για την δική της «κληρονομιά», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενη δυσαρέσκεια στις τάξεις του κόμματος της όπου η σκληρή γραμμή του Σόιιμπλε είναι δημοφιλής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ