}

03 Αυγούστου, 2015

Με μετρητά η επίσκεψη στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας τελούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την εξέτασή τους, θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους.


Με ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) διαμαρτύρεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2011, τις απλήρωτες οφειλές του 10% των επισκέψεων από το 2012 και τις τρέχουσες αμοιβές (για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2015) που δεν δρομολογείται η αποπληρωμή τους.
Από την πλευρά του ο ΕΟΠΥΥ επικαλείται τις δυσχερείς όσο και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ισχύουν στη χώρα, λόγω των capital control, αλλά και τις τεράστιες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίθαλψη, ύψους 700 εκατ. ευρώ μόνο για το τρέχον έτος, και ζητεί από τους συμβεβλημένους γιατρούς να επιδείξουν υπομονή προς τον Οργανισμό και κοινωνικό πρόσωπο και αλληλεγγύη προς τους ασφαλισμένους.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού οι γιατροί θα εξοφληθούν μέσα στην εβδομάδα για τον περασμένο Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ