}

28 Αυγούστου, 2015

Πάντα υπάρχουν για το Μέγαρο!


Αποτέλεσμα εικόνας για Μέγαρο

Η Ελλάδα είναι ένας αρχαιολογικός θησαυρός με σύνορα, Ενοπλες Δυνάμεις, λαό και (συνήθως) εντελώς ακατάλληλες κυβερνήσεις, που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να διαχειριστούν τις τιτάνιες δυνάμεις του ιστορικού έθνους μας.
Αποδείξεις των προαναφερθέντων είναι η πρόσφατη πολιτική και οικονομική Ιστορία του τόπου και η εξοργιστική περιφρόνηση των κρατούντων σε όλα όσα θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να βγούμε σύντομα από το τέλμα της πολυεπίπεδης κρίσης που μας ταλαιπωρεί.

Στη «δημοκρατία» οι αναγνώστες διάβασαν για το κονδύλι, ύψους 600.000 ευρώ, που ενέκρινε η απερχόμενη κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!
Την απόφαση υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης και ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς. Δεν θα υπήρχε κανένα θέμα συζήτησης για την απόφασή τους, αν τα έξοδα της γενναιοφροσύνης τους προς το Μέγαρο τα κάλυπταν οι ίδιοι από τις αποταμιεύσεις τους.
Ομως, οι κ. υπουργοί θα δώσουν χρήματα του ελληνικού λαού στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο, παρόλο που δεν είναι κρατικό, έχει έως σήμερα απορροφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου, λες και πρόκειται για ασφαλιστικό ταμείο ή αυτόνομο υπουργείο!
Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί ότι το κράτος αν ήθελε να στηρίξει τον εαυτό του και τους ίδιους τους φορείς του, θα μπορούσε να δίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή τους πακτωλούς χρημάτων που έχουν χορηγηθεί στο Μέγαρο Μουσικής. Αυτό δεν γίνεται. Αντιθέτως, κάθε τρεις και λίγο η Βουλή νομοθετεί υπέρ του Μεγάρου Μουσικής και ο Ελληνας φορολογούμενος αναλαμβάνει τα τεράστια χρέη τούτου του χρηματοβόρου ιδρύματος, που δεν έχει άλλη σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο πέρα από εκείνη του υποδοχέα των κονδυλίων που βγαίνουν από το υστέρημά μας...
Και την ίδια στιγμή που το Μέγαρο Μουσικής καταναλώνει τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος, ανασκαφές τεράστιας εθνικής σημασίας μένουν στα μισά ή δεν γίνονται επειδή δεν βρίσκονται λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ως συνήθως, ορισμένοι είναι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ