Καθημερινή ενημέρωση των Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Εθνικά θέματα - Ιστορικά - Πολιτική - Οικονομία - Μισθολογικά ΄- Τεχνολογικές εφαρμογές - Εξωτερική πολιτική - Ελλάδα - Κύπρος - Ελληνοτουρκικά - Μειονότητα
17 Αυγούστου, 2015
Η "ρελάνς"-μονόδρομος του Καμμένου για τους στρατιωτικούς
Σε κατάσταση συναγερμού οι στρατιωτικοί τα τελευταία 24ωρα,λόγω του συνταξιοδοτικού. Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα, αφού αν δεν γίνει γνωστό το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που θα καταθέσει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι χάνουν ή τι κερδίζουν οι στρατιωτικοί.
Ο Πάνος Καμμένος επιμένει ότι το ηλικιακό όριο των 58 ετών θα αποτελέσει “δίχτυ προστασίας” για στελέχη που δεν επιθυμούν την αποστρατεία.
Ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνωρίζει ότι η υπόθεση του συνταξιοδοτικού είναι εξαιρετικά σημαντική . Πρωτίστως για τους στρατιωτικούς και βέβαια πολιτικά για τον ίδιο και το κόμμα του. Πιθανότατα θα κατορθώσει εύκολα ή δύσκολα να περάσει την άποψή του για το συνταξιοδοτικό και να κάνει “ρελάνς” στο υπουργείο Οικονομικών . Το οποίο όμως για μία ακόμη φορά επιχείρησε να αιφνιδιάσει το ΥΠΕΘΑ σ΄ ένα ζήτημα που αγγίζει άμεσα θέματα του στρατιωτικού προσωπικού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο . Και αυτό δεν αφορά στην σημερινή κυβέρνηση μόνο. Είχε συμβεί και επί κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου.
Η “δικαιολογία” τότε ήταν ότι “το ΥΠΕΘΑ δεν κάνει προτάσεις προς το υπουργείο Οικονομικών”. Τώρα ακόμη δεν έχει δοθεί εξήγηση ,γιατί η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση εξακιλουθεί να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι το συνταξιοδοτικό ,το πρώτο περιστατικό που έδειξε ότι το ΥΠΕΘΑ δεν ενημερώνεται εκ των προτέρων για πολύ κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του και με τα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού. Θα υπενθυμίσουμε την έγγραφη πρόταση που είχε στείλει ο Τσίπρας στους “θεσμούς” για περικοπές πολύ υψηλότερες -600 εκατομμύρια- στις Ένοπλες Δυνάμεις,χωρίς το ΥΠΕΘΑ να γνωρίζει κάτι. Έπρεπε να υπάρξουν και τότε αντιδράσεις και συζητήσεις για να αποσυρθεί η πρόταση.
Η αίσθηση που μόνιμα έχουν οι άνθρωποι των ΕΔ είναι ότι ο χώρος της Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ακόμη χειρότερα αντιμετωπίζεται και από την κυβέρνηση Τσίπρα ως…κουμπαράς τον οποίο όποτε έχει “δυσκολίες” θέλει να σπάσει για να πάρει ότι έχει απομείνει σ΄ αυτόν. Σ΄ ότι αφορά στο προσωπικό των ΕΔ; Αυτό αντιμετωπίζεται από κυβερνητικά στελέχη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπιζόταν και από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: περίπου ως “προνομιούχοι” που θα πρέπει να …πληρώοσυν!
Η μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στις ΕΔ ,είναι η απώλεια και των τελευταίων αποθεμάτων εμπιστοσύνης που ενδεχομένως να είχαν απομείνει στους στρατιωτικούς. Αυτό επιβαρύνεται και από την σύγκριση που γίνεται με το τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε τα Σώματα Ασφαλείας.
Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει άλλη επιλογή, αν πράγματικά θέλει να διατηρήσει τον “πολιτικό σφυγμό” του κόμματός του ζωντανό: πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που ο ίδιος προανήγγειλε,ώστε να πάψουν οι φήμες και η παραφιλολογία. Στον χώρο των ΕΔ ακόμη και όσοι δεν ψήφισαν Καμμμένο, ή ακόμη κι αυτοί που επιπλέον τον αντιπαθούσαν ,του αναγνώριζαν ότι η “εμμονή “ του με τις ΕΔ θα μπορούσε να αποδειχτεί χρήσιμη για το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Ήρθε η ώρα να τους το αποδείξει. Διαφορετικά ρισκάρει να έχει την τύχη προκατόχων του οι οποίοι κατάλαβαν τι σημαίνει να εξοργίζεις την “οικογένεια των στρατιωτικών”.
ΠΗΓΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου