}

09 Αυγούστου, 2015

Γιατί καθυστερούν οι κρίσεις Αρχηγών και ποιος μπορεί να "κερδίσει" από την αναποφασιστικότητα Καμμένου;


Image

Οι κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων δεν μπορούν να αποφευχθούν, αφού ο Α/ΓΕΕΘΑ   αναλαμβάνει νέο “πόστο” ως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ,τον Νοέμβριο. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του πλανήτη η διαδοχή του θα είχε ήδη δρομολογηθεί ομαλά, για να έχει και ο όποιος διάδοχός του χρόνο να “πατήσει στα πόδια του” και να αναλάβει καθήκοντα με τρόπο ουσιαστικό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η λογική λοιπόν λέει ότι θα έπρεπε τις επόμενες ημέρες να ανκοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την διαδοχή Κωσταράκου . Εδώ αρχίζουν τα παράδοξα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr , στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ υπάρχουν απόψεις που λένε “κρίσεις τώρα για να τελειώνουμε” . Κυριαρχεί όμως η άποψη ,ειδικά στο επιτελείο του Πάνου Καμμένου, να γίνουν κρίσεις μετά από τη Σύνοδο του NATO στα μέσα Σεπτεμβρίου,ώστε να παρίσταται σ΄ αυτή ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ! Ίσως θα πρέπει να επισημάνει κάποιος σ΄ όσους εκφράζουν αυτή την άποψη δύο δεδομένα που ελπίζουμε να τους προβληματίσουν:

•Στην Τουρκία που βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου στα σύνορά της με την Συρία, έγιναν κρίσεις και άλλαξε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

•Είναι τουλάχιστον παράδοξο να υποστηρίζουμε ότι ο όποιος διάδοχος του κ.Κωσταράκου δεν μπορεί να …παραστεί σε μία Σύνοδο του NATO! Αν αποδεχτούμε κάτι τέτοιο έστω και ως σκέψη, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα!

Η καθυστέρηση των όποιων αποφάσεων για τις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων , μπορεί να δημιουργήσει την επίσης παράδοξη από κάθε άποψη κατάσταση:

•Αν τα σενάρια για προκήρυξη εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο,από τον πρωθυπουργό επαληθευτούν οι κρίσεις …θα παγώσουν! 

•Απ΄ αυτή την εξέλιξη ο μόνος που θα είναι κερδισμένος θα είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος θα παραμείνει στην ενέργεια όπως επιθυμούσε και θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όχι ως απόστρατος, με ότι αυτό σημαίνει. Με όσα έχουμε δει,ακούσει και ζήσει στον χώρο των ΕΔ δεν θα εκπλαγούμε καθόλου να δούμε και διοίκηση των ΕΔ  …εξ αποστάσεως, έστω για κάποιο χρονικό διάστημα.

•Το ερώτημα ποιος και πότε θα επιλεγεί ως διάδοχός του, μένει να μας το απαντήσουν από το επιτελείο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου , ο οποίος για αδιευκρίνιστους λόγους δεν δείχνει πρόθυμος να ξεκαθαρίσει το τοπίο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ