}

09 Αυγούστου, 2015

Οι "χαμαιλέοντες" των Ενόπλων Δυνάμεων επιβιώνουν και με "πρώτη φορά Αριστερά"!


Image

“Το μήνυμα που στέλνουμε προς τα μεσαία και κατώτερα στελέχη των ΕΔ είναι ένα: “να γίνεται χαμαιλέοντες”! Μόνο έτσι έχετε ελπίδα να φθάσετε ψηλά στην ιεραρχία. Αυτή είναι η πιο άσχημη επίπτωση όσων συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στις ΕΔ”. 

Η άποψη ανήκει σε Επίτιμο Αρχηγό, με τον οποίο σχολιάζαμε όσα συμβαίνουν στις ΕΔ το τελευταίο διάστημα. Οι στρατιωτικοί “χαμαιλέοντες” βέβαια δεν προέκυψαν τώρα. Απλά σήμερα με κυβέρνηση “πρώτη φορά αριστερά” λαμβάνουν “πιστοποιητικό νομιμότητας” και θεριεύουν.

Από την πρώτη ημέρα της μεταπολίτευσης το …μοντέλο του αξιωματικού “χαμαιλέοντα” , “γεννήθηκε” κι άρχισε να αναπτύσσεται γρήγορα. Όσο τα χρόνια περνούσαν και η κοινωνική κρίση της χώρας θέριευε,η ανάγκη να “αλλάζει χρώματα” ένας αξιωματικός έγινε πιο απαραίτητη και από την αλλαγή χρώματος του χαμαιλέοντα,του οποίου η ζωή εξαρτάται απ΄ αυτή την ικανότητα.

“Μπλε” και “πράσινοι” αξιωματικοί, “μπλε” και “πράσινα” στρατόπεδα, “μπλε” και “πράσινες” κρίσεις με εκατοντάδες -ή μήπως χιλιάδες- αξιωματικούς να μην παίρνουν τη θέση που άξιζαν στο εσωτερικό ή στο εσωτερικό ,να μετατίθενται σε θέσεις που καμία σχέση δεν είχαν με τα προσόντα και τις ικανότητές τους και τελικά άδικα να αποστρατεύονται, ζημιώνοντας αφάνταστα τις ΕΔ. Όλα αυτά τα χρόνια βλέπαμε σε πολλές περιπτώσεις στελέχη που δεν ήξεραν ούτε το …good morning να πουν να υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις του εξωτερικού! Ακόμη και στο NATO. Βλέπαμε αξιωματικούς περιορισμένων δυνατοτήτων να αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις διοίκησης . Κανενός τ΄ αυτί δεν ίδρωνε.

Η αριστερα της “διαμαρτυρίας” και των ποσοστών του 3 έως 5% ασκούσε πάντα έντονη κριτική για όλα αυτά. Τα οποία αποτελούσαν κι ένα από τα πολλά άλλοθί της για να μην ασχολείται ποτέ επίμονα με τον χώρο των ΕΔ. Έναν χώρο που κατήγγειλε ότι είχε διαβρωθεί από τους μηχανισμούς των δύο τότε μεγάλων κομμάτων : της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Τα ΄φερε έτσι η ζωή και …ο Σόϊμπλε και η Αριστερά βρέθηκε στην εξουσία με “άρμα” της τον    ΣΥΡΙΖΑ . “Άρμα” που “σπρώχνει” με τις δυνάμεις του και ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝΕΛ.

Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ “κάλπαζε” προς την εξουσία είχαν δημιουργηθεί ελπίδες στα στελέχη, ότι τουλάχιστον σ΄ αυτά τα φαινόμενα κατάφωρης αδικίας και νεποτισμού θα έμπαινε αν όχι τέλος,τουλάχιστον ένας περιορισμός. Δεν ήταν παράλογη η σκέψη. Οι στρατιωτικοί είναι ρεαλιστές και πρακτικοί άνθρωποι. Δεν πίστεψαν ότι “η πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση θα μπορούσε να επιστρέψει στις τσέπες τους τα χρήματα που τους πήραν παράνομα οι προηγούμενοι. Οι περισσότεροι είχαν καταλάβει ότι ακόμη κι αν η νέα κυβέρνηση ήθελε πράγματι την αποκατάστασή τους ,θα το έπραττε αφού είχε ικανοποιήσει όλους τους άλλους πριν! Πίστευαν λοιπόν ότι τουλάχιστον σε θέματα που δεν χρειάζονταν λεφτά για να λυθούν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου,   θα είχαν άλλη νοοτροπία. Για να “κερδίσουν” την συντριπτική μάζα των στρατιωτικών που καλείται να επιβιώσει μέσα σ΄ αυτό κλίμα αδικίας και νεποτισμού.

Σχεδόν επτά μήνες μετά από την εκλογή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κατορθώσει να απογοητεύσει τα στελέχη των ΕΔ και σ΄ αυτά τα θέματα! Όχι μόνο δεν “πάταξε” την αδικία,τις πλάγιες μεθόδους και τις παρατυπίες. Τις καλύπτει αν δεν τις επικροτεί κιόλας! Το γιατί παραμένει μυστήριο που δεν μπορεί να εξηγηθεί με την εύκολη απάντηση που λέει ότι “το σύστημα είναι ανίκητο”! 

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σ΄ αυτά τα θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δεν είχε καμία “υποχρέωση” σε κανέναν για να συνεχίσει να διατηρεί το “αρρωστημένο” κλίμα του “χαμαιλεοντισμού”! Θα μπορούσε να το είχε πατάξει από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυβερνητικής εξουσίας. Συμβιβάστηκε απολύτως μαζί του και ο συμβιβασμός προκαλεί ερωτήματα που κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθούν .

Καμία δικαιολογία δεν έχει ούτε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Το “δυνατό” του σημείο που πάντα προέβαλλε ήταν η γνώση των όσων γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν έκρυψε ποτέ την φιλοδοξία του να γίνει ΥΕΘΑ και να τα διορθώσει. Κατάφερε το πρώτο, έχει αποτύχει μέχρι στιγμής στο δεύτερο. Δεν το λέμε εμείς ,το λένε τα στελέχη που τα τελευταία 24ωρα επικοινωνούν με το onalert.gr αγανακτισμένα για όσα ανέχεται η πολιτική ηγεσία. Το γιατί τα ανέχεται είναι το δεύτερο μυστήριο το οποίο ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξεδιαλύνουμε…

Προς το παρόν ηττάται παταγωδώς από την “στρατιά των χαμαιλεόντων”.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ