}

27 Σεπτεμβρίου, 2015

Ηχηρή απάντηση από Ιερώνυμο σε Αναγνωστοπούλου για τα θρησκευτικά (βίντεο)

Ηχηρή απάντηση στις δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου για το μάθημα των Θρησκευτικών έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.  Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας περί απλοποίησης της διαδικασίας για την απαλλαγή από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι δεν είναι θέση του υπουργείου.

«Κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες, της ήρθε στο μυαλό της… Αρμοδιότητες δεν παίρνει κανείς μόνος του, αρμόδιο είναι το Σύνταγμα», τόνισε διαμηνύοντας παράλληλα ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με μία λέξη.
«Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους. Το Σύνταγμα αναφέρει πως η Παιδεία πρέπει να είναι εθνική, ελληνοχριστιανική.
»Θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και δεν αλλάζει με μια λέξη, θα πρέπει να περάσουν οι αλλαγές από τις καρδιές όλων των Ελλήνων πρώτα», είπε με έμφαση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην περιοχή του Σιδηροκάστρου όπου βρέθηκε για να τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στο οχυρό Ιστίμπεη, το οποίο έχτισε ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος.
«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στη Μακεδονία, το Σιδηρόκαστρο, και αναπνέουμε μακεδονικό αέρα», τόνισε. Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, το χαρακτήρισε ως το πρόβλημα του αιώνος και εξέφρασε την ανησυχία γι’ αυτά που –όπως είπε– θα ακολουθήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ