}

27 Σεπτεμβρίου, 2015

Τα κινέζικα F-35! Όταν το Πεκίνο αντιγράφει ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη -ΒΙΝΤΕΟ


Image

Οι κινέζοι είναι “μαέστροι” στην αντιγραφή δυτικών προϊόντων. Ακόμη κι όταν πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη του κόσμου. Το αμερικανικό F-35!

Το Πεκίνο έχει σχεδιάσει το μαχητικό αεροσκάφος J-31 η ομοιότητα του οποίου οπτικά τουλάχιστον με το F-35 …δεν περνά απαρατήρητη.

 
Τι πιστεύουν οι αμερικανοί για την πιστή -εξωτερικά τουλάχιστον- αντιγραφή του F-35;


Κατ΄ αρχήν επισημάνουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής το F-35μπορεί να πετάξει πιο μακρυά και να μεταφέρει περισσότερα όπλα.

Θεωρούν ότι το αεροσκάφος τους έχει καλύτερα ηλεκτρονικά συστήματα ,ανώτερο επίπεδο υλικών stealth και καλύτερο κινητήρα.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει όλες αυτές τις διαπιστώσεις. Ωστόσο οι ίδιοι οι αμερικανοί θέτουν το ερώτημα: ως πότε θα είναι η αμερικανική τεχνολογία ανώτερη των αντιπάλων τους;

Κοινή εκτίμηση εμπειρογνωμόνων και αξιωματούχων των ΗΠΑ είναι ότι το αμερικανικό τεχνολογικό πλεονέκτημα κινδυνεύει. Οι επιχειρήσεις “βιομηχανικής κατασκοπείας” της Κίνας έχουν φέρει αποτέλεσματα και μπορεί τα αεροσκάφη που σχεδιάζει και παράγει να είναι ακόμη υποδεέστερα των αμερικανικών, έχουν όμως πλέον χαρακτηριστικά 5ης γενιάς. Και είναι θέμα χρόνου να βελτιώσουν οι κινέζοι τις αδυναμίες τους.

Από το 2007 το Πεντάγωνο έχει καλέσει όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται στην παραγωγή τεχνολογίας για οπλικά συστήματα να διαφυλάξουν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα δίκτυά τους. Η “κατασκοπεία” των κινέζων αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο των ΗΠΑ κι αυτό γιατί οι κινέζοι με τις πληροφορίες που καταφέρνουν να υποκλέψουν “γλιτώνουν” χρόνο και πολλά δις! Ενδεικτικά αναφέρουν ότι το F-35 για να αναπτυχθεί χρειάστηκε σχεδόν δυο δεκαετίες και πολλά δις .Κι αυτό οδηγεί σε αναγκαστικές περικοπές. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του F-22. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν με την προοπτική να αποκτήσουν 700 τέτοια αεροσκάφη και κατέληξαν στα 187!

Από την άλλη οι κινέζοι αποφέυγουν όλη αυτή τη …ταλαιπωρία και τα έξοδα.

Ο θρύλος λέει ότι οι κινέζοι μπόρεσαν να “αντιγράψουν” την τεχνολογία stealth από τα συντρίμμια ενός αμερικανικού βομβαρδιστικού που κατέρριψαν οι Σέρβοι το 1999!

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας το 1999,οι Σέρβοι πετυχαίνουν το ακατόρθωτο. Καταρρίπτουν ένα αμερικανικό “αόρατο” F 117! Η κατάρριψη έγινε μ΄ έναν σοβιετικής σχεδίασης αντιαεροπορικό πύραυλο SA-3.
Τα συντρίμια όμως του αεροσκάφους φαίνεται ότι αποδείχτηκαν πάρα πολύ χρήσιμα. Όχι για τους Σέρβους,αλλά για τους Κινέζους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ