}

09 Σεπτεμβρίου, 2015

Η ελληνική αεροπορική βιομηχανία εφαλτήριο για αερομεταφορές και τουρισμό

Η ελληνική αεροπορική βιομηχανία εφαλτήριο για αερομεταφορές και τουρισμό

Καταλύτη για την επιτυχία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και εχέγγυα δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη των κρατών χαρακτήρισε το αεροπλάνο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του σε συνέδριο για τη σημασία της Αεροπορίας και των αερομεταφορών για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη διατήρησης μιας ισχυρής αεροπορικής δύναμης, επαναλαμβάνοντας ότι η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί βασικό πυλώνα του προβλήματος ασφαλείας και των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα. Παρατήρησε δε, ότι τα ελληνικά ακροβατικά σμήνη αναδεικνύουν τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι παρά την πρωτοφανή δημοσιοοικονομική κρίση που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, η ελληνική αεροπορική βιομηχανία παραμένει ενεργή.
Επανέλαβε δε, ότι από την πρώτη στιγμή κόπηκαν οι τακτικές της διαπλοκής που λειτουργούσαν σε βάρος της εγχώριας βιομηχανικής μας βάσης.
Ο πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έκαναν πίσω στην επιβολή ΦΠΑ στα νησιά και διαβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούν εγγύηση για τη σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα και για την ιδιωτική οικονομία.
Τέλος, επισήμανε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας πατριωτικής και δημοκρατικής κυβέρνησης, για την υλοποίηση του έργου της ανασυγκρότησης της χώρας.
Να γίνουμε και «παραγωγοί» αεροπορικών προϊόντων
Την ανάγκη για "την αξιοποίηση και επένδυση των εθνικών μας παρακαταθηκών, ώστε να μην είμαστε απλώς καταναλωτές αεροπορικών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά, στο βαθμό που μπορούμε και πράγματι μπορούμε, παραγωγοί", επισήμανε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Παράλληλα, κάλεσε όλους "να συναντηθούμε, ν’ αναζητήσουμε συγκλήσεις, να επιδιώξουμε συνέργειες, να καταστρώσουμε στρατηγική για το αύριο".
Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι "προγραμματική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας είναι η ενθάρρυνση, καλλιέργεια και ανάπτυξη των καταλλήλων συνεργειών που θα μετατρέψουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε εργαστήριο έρευνας και καινοτομίας και θα διασφαλίσουν την εξωστρέφεια, βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής και μη".
Η ΕΑΒ θα διαδραματίσει βασικό ρόλο
Στο "αύριο" της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και στις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας.
Όπως είπε, στο αύριο η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία οφείλει:
- Να ικανοποιεί πλήρως και αποτελεσματικά τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και να διασφαλίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
- Να ανταποκρίνεται στο εθνικό ζητούμενο για ανάπτυξη και εξωστρέφεια.
- Να αναπτύσσει νέα προϊόντα με γνώμονα την υψηλή τεχνολογική και οικονομική προστιθέμενη αξία.
- Να εξασφαλίζει την κατά το δυνατό οικονομική της αυτοτέλεια και να συνεισφέρει στο εθνικό προϊόν.
- Να δημιουργεί συνέργειες και στρατηγικές συμμαχίες εντός και εκτός της χώρας.
Ως κύριες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της, πρόσθεσε, επομένως, αναδεικνύονται:
● Η ύπαρξη μιας ενιαίας, ρεαλιστικής και διαχρονικής Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής ως οδικός χάρτης των αμυντικών βιομηχανιών.
● Η δημιουργία ενός πλέγματος συνεργειών μεταξύ των εταιρειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
● Η συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για εύρεση και αξιοποίηση αναγκαίων πόρων.
● Η προσαρμογή του νομικού πλαισίου για εξασφάλιση επιχειρησιακής ευελιξίας και διαφάνειας.
● Η δημιουργία ενός κεντρικού φορέα συντονισμού για τη δημιουργία συνεργειών.
● Η δέσμευση όλων των φορέων για την πλήρη αξιοποίηση της δυναμικής που έχει η ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Ο Δημήτρης Παπακώστας εκτίμησε ότι "η ΕΑΒ με τις αξιοζήλευτες υποδομές, διεθνούς επιπέδου τεχνολογικές δυνατότητες και όλα τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές μιας σύγχρονης και δυναμικής αμυντικής βιομηχανίας, είναι βέβαιο λοιπόν, ότι θα διαδραματίσει βασικό ρόλο κατά την επόμενη ημέρα στο χώρο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας ανασυγκρότησης αυτής.
Το αεροπορικό σώου
Η 4η συνάντηση για την αεροπορική ανάπτυξη εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς αεροπορικής επίδειξης "Athens Flying Week International Air Show 2015" που θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου και εξελίσσεται στο Φάληρο και στο Τατόι.
Η αυλαία των πτητικών επιδείξεων θα ανοίξει και φέτος το Faliro Pre-Show, στην παραλία Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου, αύριο Τετάρτη στις 18:00 και η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη.
Οι πτητικές επιδείξεις ολοκληρώνονται στην αεροπορική βάση του Τατοΐου, στις 12 - 13 Σεπτεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν η Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum, η Πολεμική Αεροπορία με τις demo-team «Ζευς» με F-16 Blk 52+ και «Δαίδαλος» με T-6 TEXAN, Μ-2000-5, F-4 Phantom, PZL-18 και T-41, η ομάδα επιδείξεων της Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16, και παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως ο Jurgis Kairys - Vostok, ο Luca Bertossio - Red Bull Solo Glider - CITIZEN Watches co., ο Mikael Bregeot - Breitling, ο Johan Gustafsson, οι Pemperton Aerosports, με τη Melissa στο Edge 540 αεροσκάφος και τον Rex με Wingsuit και οι George Papagiannis - Power Box - Desert Aircraft GR και Andi και Tim Schaerer - Red Bull με τηλεκατευθυνόμενο.
Επίσης, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Wefly! Team, Orlik και Hawks of Romania, αεροσκάφη vintage FI-156 Storc και Bucker 131 της Athenian Aviators Collection, καθώς και ελικόπτερα των Ververelis και Superior Air. Ταυτόχρονα, η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με επιθετικά ελικόπτερα Apache και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk και Augusta Bell. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.
Τέλος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί ο εξομοιωτής πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin Simulator F-16V.
Ταυτόχρονα, τη διοργάνωση θα πλαισιώνουν σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες, όπως πτήσεις ανεμοπτέρων, τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας (Skydivers Romania), πολλά ακόμη αεροπορικά δρώμενα, ενώ η στατική έκθεση αεροσκαφών και το εμπορικό μας πάρκο με την παιδική χαρά, θα μαγνητίσουν την προσοχή του κόσμου.
Στο Τατόι, κατά το διήμερο των επιδείξεων, θα υπάρχει ελεύθερο parking εντός του αεροδρομίου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 4 ευρώ, ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων στο viva.gr (http://www.viva.gr/tickets/festival/stratiotiko-aerodromio-tatoiou/athens-flying-week-2015/) όπου υπάρχει και σχεδιάγραμμα των χώρων του Αεροδρομίου με τη διαβάθμιση των αριθμημένων θέσεων.
Η Athens Flying Week συνδιοργανώνεται με την περιφέρεια Αττικής, το δήμο Παλαιού Φαλήρου και την αιγίδα σημαντικών φορέων, όπως ο ΕΟΤ, ο δήμος Αθηναίων, το υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων, o AOPA Hellas, το ACVB (City of Athens Convention & Visitors Bureau) και ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ