}

12 Οκτωβρίου, 2015

Ρύθμιση 100 δόσεων: Ποιοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν να την χάσουν


Οι εφοριακοί θα είναι πλέον αυτοί που θα κρίνουν αν κάποιος δικαιούται να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων ή οι δόσεις που δικαιούται θα μειωθούν. Παράλληλα όμως υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες να χάσουν τη ρύθμιση στην περίπτωση που δεν είναι συνεπείς, ακόμη και για λίγες ημέρες.

Οι πολίτες πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε ό,τι αφορά στις δόσεις προς την εφορία. Το παλιό καθεστώς αλλάζει. Για να μην υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους (ολόκληρα ή τμηματικά με βάση το περιθώριο των 12 δόσεων) μέσα σε 30 ημέρες και όχι εντός τριμήνου όπως ίσχυε ως τώρα. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει αυτόματη αποβολή από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Μάλιστα πλέον είναι στο χέρι της φορολογικής διοίκησης, των εφοριακών δηλαδή, να μειώσουν τον αριθμό των δόσεων που δικαιούται ένας πολίτης εάν κρίνουν ότι έχει τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία για να αποπληρώσει το χρέος του νωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό οι δόσεις δεν θα είναι 100 για όσους έχουν καταθέσεις ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, ενώ αυτομάτως (καθώς μειώνονται οι δόσεις) θα αυξάνεται και το μηνιαίο ποσό που απαιτείται για την αποπληρωμή των χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ