}

13 Οκτωβρίου, 2015

Μπήκε στο "παιχνίδι" και το Moskva: "Καταιγισμός" με land attack βλήματα cruise κατά στόχων του ISIS στη Συρία (φωτό, vid)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ
Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην παράδοση 500 αντιαρματικών πυραύλων BGM-21 TOW στους ισλαμιστές από την Σαουδική Αραβία, όπως και στη ρήψη πυρομαχικών στους τζιχαντιστές από τις ΗΠΑ. Εξαπέλυσε νέα καταιγίδα με land attack βλήμματα cruise από το Moskva και τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία που βρίσκονται κοντά στην Ταρτούς, ενώ μεταφέρθηκαν και επιχειρούν στην Συρία επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi 28 για νυχτερινές επιχειρήσεις (σας είχαμε ενημερώσει εδώ).
To ρωσικό καταδρομικό «Moskva», που έχει αναλάβει ναυαρχίδα του Στόλου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο ανοιχτά της Συρίας, είναι οπλισμένο με 64 προηγμένους πυραύλους της ναυτικής έκδοσης των αντιαεροπορικών συτστημάτων S-300. Οι 8 συστοιχίες της ναυτικής έκδοσης των πυραύλων S-300 διαθέτουν ακτίνα δράσης 400 χλμ και μπορούν να ασφαλίσουν όχι μόνο τα θαλάσσια σύνορα της Συρίας, αλλά ολόκληρη τη Συρί , μέρος του Ισραήλ και της Τουρκίας. 
Την ίδια στιγμή με σφοδρότητα επιχείρησαν τα ρωσικά μαχητικά κατά στόχων του ISIS στη Συρία, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρονται και άρματα μάχης Τ-90 με σύστημα αυτοπροστασίας Shtora-1. Την εμφάνιση του δε στο πεδίο της μάχης έκανε και το νέο ρωσικό drone, το Dozor-600 πάνω από την Ιντλίμπ.
Όλοι οι πύραυλοι έπληξαν στόχους στα βουνά al-Turkman και al-Akrad στη Λαττάκεια.
Το Mil Mi-28 διαθέτει πυροβόλο των 30×165 χλστ, απόθεμα 250 βλημάτων, ταχυβολία 200-550 βλήματα το λεπτό ενώ μπορεί να φέρει 16 βλήματα 9Μ120 Ataka-V, 5 ρουκέτες S-13 ή 20 ρουκέτες S-8.
Eπιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις για να πάρουν τακτικό πλεονέκτημα έχουν τοποθετήσει BM-30 Smerch τα οποία επιχειρούν με βόμβες διασποράς στο βουνό Zayn al-Abdeen στη Χάμα καλύπτοντας από εκεί μια έκταση 90 χλμ θερίζοντας τους ισλαμιστές.
Την εμφάνιση τους έκαναν οι νέοι πύραυλοι 9M218 των BM-21 "Grad" στη Χάμα ειδικά διαμορφωμένοι όπως θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω. 
Αναφέρθηκε η χρήση των 122-mm ειδικά διαμορφωμένων πυραύλων 9M218 για χρήση κατά ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων, προσωπικού και πυροβολικού. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι δίνουν τακτικό πλεονέκτημα σε μια ακτίνα 30 χλμ.
Τέλος, σκοτώθηκε ο ηγέτης της Jablat al-Nusra, εμίρης Ayman Yousif Al-Hawrani, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το Mahajah στην Daraa προς το Lajat από ενέδρα συριακών και ρωσικών δυνάμεων, ένας διοικητής της ISIS στην Deir Ezzor, ένας διοικητής του FSA o Abu Iskandar και ένας διοικητής της al-Nusra o Abu Muhammed Al-Harbi στη Salma.
Οι Ισραηλινοί είχαν και αυτοί απώλειες, αφού έξι ισραηλινά UAV καταρρίφθησαν πάνω από τη Daraa...
9M218-9M519
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ