}

07 Ιανουαρίου, 2016

Η «αριστερά», η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας και ο Varlik Vergisi/ΕΝΦΙΑ

«Πολλοί ζητούν οι πολιτικοί να προστατέψει τον πολίτη. Το ζητούμενο είναι ο πολίτης να προστατευθεί από τους πολιτικούς»Milton Friendman


Αποτέλεσμα εικόνας για Amele TaburlariΤον Νοέμβριο του 1942 κατά την διάρκεια της Πρώτης Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, η Τουρκική κυβέρνηση του Mehmet Şükrü Saraçoğlu εισηγήθηκε την επιβολή ενός βαρύτατου φόρου κατοχής επί της ιδιοκτησίας των μη μουσουλμάνων πολιτών της Τουρκίας, γνωστό και ως Varlik Vergisi. Ο ρατσιστικός αυτός φόρος ήταν μια πράξη εθνοκάθαρσης των χριστιανικών πληθυσμών της Τουρκίας επειδή, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την υποχρεωτική δήμευση της περιουσίας και τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα εργασίας (Amele Taburlari) του Askale και του Eskisehir-Sivrihisar αυτών που αδυνατούσαν να πληρώσουν τον φόρο ώστε να εξοφλήσουν το χρέος τους με προσωπική εργασία.
Αμέσως, μετά την επιβολή του φόρου, ακολούθησε το αναμενόμενο (και οικείο σήμερα) κύμα αυτοκτονιών, ενώ την ίδια στιγμή οι πιο τυχεροί πωλούσαν μαζικά τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις τους στο 10% της αξίας των. Ο Varlik Vergisi μέσω της θεσμοθετημένης λεηλασίας του ιδιωτικού πλούτου απετέλεσε το πρώτο νομοθετικό πλαίσιο αφανισμού της Ελληνικής αστικής τάξης, ενώ ήταν και το αίτιο της μαζικής εξόδου όλων των χριστιανικών μειονοτικών πληθυσμών από την Τουρκία μετά το τέλος του πολέμου.

Εξήντα εννέα χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια της Δεύτερης Γερμανικής Κατοχής, ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υπέγραφε τον νόμο περί «ενισχυμένων μέτρων εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων, 4021/2011 (ΦΕΚ Α 218/03-10-2011)», ένθα στο άρθρο 53 οι Πράσινοι Βρουκόλακες του έθνους θα έκρυβαν την επιβολή του νέου πασοκικού Varlik Vergisi σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα της χώρας, τον οποίον θα ονόμαζαν ΕΕΤΗΔΕ. Σύντομα, τα Γαλάζια Ζόμπι θα τον προσάρμοζαν στα Νέα Κατοχικά οικονομικά δεδομένα του δευτέρου μνημονίου, θα «βελτίωναν» την ονομασία του στο πλέον ευήκοο ΕΝΦΙΑ.

Οι Έλληνες, από ελεύθεροι πολίτες και περήφανοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μεταλλαχθούν, εκουσίως και ακουσίως, σε φοβισμένους ενοικιαστές στα σπίτια τους και θα αποτελέσουν το «υλικό» της πρωτοεμφανιζόμενης «κοινωνικής τάξης» στην χώρα μας των νεόπτωχων ακτημόνων άστεγων. Οι πρώην αξιοπρεπείς αστοί, παραπλανημένοι εντός του Αμερικανικού και του Ευρωπαϊκού νεοφιλελεύθερου «ονείρου» μπορούν τώρα να τα χάσουν όλα μη δυνάμενοι να πληρώσουν τον νέο Varlik Vergisi /ΕΝΦΙΑ. Την ίδια στιγμή το πολιτικό σύστημα σε περίοδο οικονομικής δυστοκίας και καταστροφής θα αυξάνει εκθετικά τα προνόμια του, θα σείει επιδεικτικά το δάκτυλο στην κοινωνία, θα ετοιμάζει με νομοθετικά μέτρα συλλήψεων και θα απειλεί με την μεταφορά των μη δυναμένων να πληρώσουν στα ευαγή σωφρονιστικά καταστήματα, ακόμα και για χρέη που μόλις θα υπερβαίνουν τις πέντε χιλιάδες Ευρώ. Ταυτόχρονα, τα πολιτικά στελέχη θα πρωταγωνιστούν σε προμήθειες ύψους 2.5 εκατομμυρίων Ευρώ [1] ενώ θα ζητούν αναδρομικές αμοιβές ύψους μέχρι και 100 χιλιάδες Ευρώ, με νόμους που ψήφιζαν οι ίδιοι [2].

Σήμερα, η μελλοντική τάξη των νεόπτωχων-ακτημόνων, βουβή, άβουλη, φοβισμένη και εξαθλιωμένη στον ρόλο του ακούσιου θεατή της διαχρονικής τραγωδίας των εναλλασσομένων αθλίων πολιτικών ρόλων παρακολουθεί τα στίφη των «προοδευτικών και δημοκρατικών διαχειριστών της εξουσίας», τα φρίκουλα των Εξαρχιών, τους νέο-Οθωμανούς Ευρώ-λιγούρηδες και τους «πανταχού παρόντες και τα πάντα πληρώντες» μεταλλαγμένους πράσινους Βρουκόλακες να απολαμβάνουν την «κρυφή γοητεία της εξουσίας και τα προνόμια της μπουρζουαζίας» και να καταστρέφουν για μια ακόμη φορά την μεσαία τάξη του έθνους με τον νέο Varlik Vergisi/ΕΝΦΙΑ, το ατελές έργο και τους στόχους των Οθωμανών Κεμαλιστών και της νέας τάξης πραγμάτων, που δεν είναι άλλο από την καταστροφή της μεσαίας τάξης και της πολιτικής αρχής του έθνους-κράτους.

Σήμερα, ενάμιση εκατομμύριο συμπολίτες μας δεν έχουν πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, όχι από δυστροπία ή συνειδητή αντίσταση στην νέα τάξη πραγμάτων, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας, με αποτέλεσμα η ιδιωτική ιδιοκτησία στην Ελλάδα να απειλείται με δήμευση από τους ξένους τοκογλύφους.
Η εισαγωγή του ΕΝΦΙΑ υπήρξε το μοιραίο χτύπημα που επέφερε το πολιτικό σύστημα στον ψυχισμό του λαού, στον Ελληνισμό και στο έθνος, επειδή ο πατριωτισμός πάντα ήταν συνυφασμένος με την κατοχή γης και την ατομική ιδιοκτησία. Οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων θα πρέπει να αντιληφθούν τις συνέπειες που θα προκύψουν για τους ίδιους και την χώρα όταν ο λαός θα αντιληφθεί αυτό που του συμβαίνει και φυσικά θα αναζητήσει τους υπευθύνους της μετατροπής των ελευθέρων πολιτών σε ακτήμονες-νεοραγιάδες.
[1] Αρθρογραφία της «δημοκρατίας» για την υπόθεση Siemens - σχετικό link
[2]Η Θέση της «δημοκρατίας» για τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών - σχετικό link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ