}

18 Μαΐου, 2016

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται: «Βυζαντινός» θρίαμβος με 2-1 στον τελικό επί του Ολυμπιακού (vid) - Η ΝΕΑ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η "Κιτρινόμαυρη" Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. Η ΑΕΚ νίκησε στον τελικό του Κυπέλου 2-1 τον Ολυμπιακό και έσπασε την μονοκρατορία της ομάδας του Πειραιά.
«Το ερχόμαστε» το μότο της Ένωσης για την επιστροφή της στην Α΄ Εθνική κατηγορία δεν πια ένα απλό σλόγκαν, αλλά η πεμπτουσία μιας τιτάνιας προσπάθειας από τη διοίκηση, τους παίχτες την τεχνική ηγεσία.
Η ΑΕΚ όχι μόνο «ήρθε» αλλά ήρθε και παραμένει με θόρυβο και κλαγγή που κορυφώθηκε με τη λήξη στο 90΄ του τελικού Κυπέλλου στέλνοντας χιλιάδες οπαδούς στους δρόμους πανηγυρίζοντας.
Ήδη xιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν βγει και πανηγυρίζουν με εκατοντάδες να κατευθύνονται προς το γήπεδο.
Πέρασαν κάτι περισσότερο από 5 δύσκολα και βασανιστικά χρόνια από την τελευταία φορά που η Ένωση πανηγύρισε κάτι.
Ακριβώς 1844 ημέρες από εκείνο τον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο, η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Ολυμπιακού και με δύο γκολ από Μάνταλο (39’) και Τζιμπούρ (51’)  από ισάριθμες ασίστ του Ρόναλντ Βάργκας πανηγύρισε το 15ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της (1-2), κερδίζοντας τους «ερυθρόλευκους» (μείωσαν στο 84' από τον Τσόρι Ντομίνγκες) και το σημαντικότερο για δεύτερη φορά στην ίδια σεζόν
Σε ότι αφορά τις συνθέσεις με εκπλήξεις ξεκίνησαν τον τελικό οι δύο προπονητές καθώς ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε τον Μποτία αντί του Σιόβα και τον Πουλίδο αντί του Ιντέγε, ενώ ο Μανώλας έχρισε βασικό τερματοφύλακα τον Ανέστη
Αναλυτικά οι ενδεκάδες:
H ενδεκάδα του Ολυμπιακού:  Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Κασάμι (53' Ιντέγε), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Φουστέρ (65' Ντομίνγκεζ), Ερνάνι (53' Πάρντο), Πουλίδο. 
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Βάργκας (58' Μπακάκης), Αραβίδης (90' Πέκχαρτ), Τζιμπούρ. 
Δείτε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ