}

22 Μαΐου, 2016

Θρίλερ στο FIR Αθηνών! Ελληνικά F16 ξύπνησαν κοιμώμενους πιλότους




Ενα ασύλληπτο περιστατικό, με «πρωταγωνιστές» τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη ενός επιβατικού αεροσκάφους της Delta Airlines, σημειώθηκε στους αιθέρες του Αιγαίου, το βράδυ Πέμπτης, μόλις λίγες ώρες μετά την τραγωδία με το Airbus της EgyptΑir.Όπως επιβεβαίωσαν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το αεροσκάφος -που είχε ξεκινήσει από Παρίσι με προορισμό το Κουβέιτ- δεν απαντούσε σε κλήσεις ήδη από τη στιγμή που βρισκόταν στο FIR της Αλβανίας, ενώ η σιγή ασυρμάτου συνεχίστηκε όταν πέρασε στο FIR Αθηνών, στις 19.10. Στις 19.38 η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε το Πεντάγωνο και άμεσα σηκώθηκαν δύο F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης από τη Σούδα.

Τα πολεμικά αεροσκάφη, κατά τις 19.49 και όταν βρίσκονταν επτά ναυτικά μίλια ανατολικά της Σαντορίνης, προσέγγισαν το «ύποπτο» επιβατικό της Delta, όμως μάταια επιχείρησαν να επικοινωνήσουν -μέσω των προβλεπόμενων σημάτων και του ασυρμάτου- με το πιλοτήριο. Κατά τις ίδιες πηγές, οι πιλότοι των μαχητικών έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης της Delta... κοιμούνταν (!) -το αεροσκάφος πετούσε με τον αυτόματο πιλότο- και άρχισαν να δοκιμάζουν άλλες συχνότητες στον ασύρματο.

Στις 19.55 κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με το πιλοτήριο του επιβατικού και τα μαχητικά αποχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έστειλε επιστολή στην εταιρία και δεν αποκλείεται να ζητήσει αποζημίωση για τα καύσιμα που σπαταλήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ