}

07 Ιουλίου, 2016

Υ-20: Αυτό είναι το νέο αεροσκάφος-"μεγαθήριο" της κινεζικής Αεροπορίας (φωτό, βίντεο)

Το κινεζικό μεταγωγικό αεροσκάφος Y-20 εντάχθηκε σήμερα σε υπηρεσία στην κινεζική πολεμική αεροπορία. Το αεροσκάφος που παράγεται στην Κίνα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 200 τόνους, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά για τη μεταφορά πολεμικών φορτίων και στρατιωτών σε μεγάλες αποστάσεις, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Η ένταξη του συγκεκριμένου αεροσκάφους σε υπηρεσία εκτιμάται ότι ενισχύει τις δυνατότητες διεξαγωγής αποστολών στρατηγικού χαρακτήρα από την κινεζική πολεμική αεροπορία, με έμφαση στην ταχεία ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και στην παροχή διοικητικής υποστήριξης για τη δημιουργία αμυντικών προγεφυρωμάτων.
Η πρώτη πτήση του Y-20 έγινε τον Ιανουάριο του 2013, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση της Κίνας, το Νοέμβριο του 2014.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ