}

16 Ιουλίου, 2016

Τουρκία: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους απέτυχε το πραξικόπημα

Τουρκία: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους απέτυχε το πραξικόπημα

Σε τρεις λόγους, οφείλεται σύμφωνα με τον Γκιουλνούρ Αϊμπέτ, στη συμμετοχή, την αντίδραση των υψηλόβαθμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και τον ρόλο του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του
Bahcesehir University στην Κωνσταντινούπολη, οι λόγοι που φαίνεται να απέτυχε το πραξικόπημα είναι οι εξής:

  • Ο σχετικά μικρός αριθμός στρατιωτών που μετείχε στην απόπειρα
  • Το γεγονός ότι το καταδίκασαν υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Η παρουσία του κόσμου στους δρόμους, που αντέδρασε στην απόπειρα πραξικοπήματος.
Η παρουσία του κόσμου στο δρόμο ήταν καταλυτική καθώς για πρώτη φορά οι Τούρκοι πήγαν αντίθετα στον στρατό χωρίς να φοβηθούν ενώ σημαντικό είναι ότι η Αστυνομία ελέγχονταν από τον Ερντογάν.
Τουρκία: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους απέτυχε το πραξικόπημα
Εν τω μεταξύ, υποστηρικτές του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε ομάδα στρατιωτών που είχαν παραδοθεί σε γέφυρα της Κωνσταντινούπολης, αφού είχαν συμμετάσχει στην απόπειρα πραξικοπήματος, πριν η αστυνομία επέμβει για να τους διασώσει, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Ερντογάν κάλεσε επανειλημμένα τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να βοηθήσουν να κατασταλεί η απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία υποστήριξε πως πραγματοποιήθηκε από μια φράξια των ενόπλων δυνάμεων πιστή στον αντίπαλό του, τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

imerisia.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ