}

21 Ιουλίου, 2016

EΠΙ 7 ΜΕΡΕΣ : Η απόπειρα για πραξικόπημα στην Τουρκία και πώς (κάποιοι) το δικαιολογούν


Image result for πραξικόπημα στην Τουρκία
Μoυ κάνει τεράστια εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζεται στην πατρίδα μας, εν τέλει δικαιολογείται, η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η Εθνοσυνέλευση στην Αγκυρα βομβαρδίστηκε, άνθρωποι ποδοπατήθηκαν, τανκς και ελικόπτερα άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους, δημόσιοι λειτουργοί στασίασαν, παρά ταύτα το «πρόβλημα» δεν είναι οι πραξικοπηματίες, αλλά το «στημένο» πραξικόπημα Ερντογάν.

Το «πρόβλημα» είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα των στασιαστών που έκλεψαν κρατική περιουσία -ελικόπτερα- και το έσκασαν στην Ελλάδα. Εχω τον ελληνικό λαό για έξυπνο, όχι για εξυπνάκια. Οχι για κάποιον που παρασύρεται από τον επικοινωνιακό πόλεμο που έστησαν μέσω συγκεκριμένων δικηγόρων - καθηγητών - αρχηγών κομμάτων συγκεκριμένες δυνάμεις στη χώρα μας.

Αν δηλαδή -ας το υποθέσουμε καθ' υπερβολή, γιατί οι Ελληνες αξιωματικοί τελικά αποδεικνύονται κλάσεις ανώτεροι των Τούρκων- γινόταν κάτι αντίστοιχο στην πατρίδα μας, αν λειτουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούσαν να βομβαρδίσουν το Κοινοβούλιο, να δολοφονήσουν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό, να πάρουν την εξουσία με τα όπλα και όχι με την ψήφο, αν έβαζαν σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της χώρας, αν προξενούσαν εμφύλιο πόλεμο και αν το έσκαγαν στο τέλος στην Τουρκία, εμείς τι θα κάναμε; Θα ζητούσαμε από τον Ερντογάν να μην τους εκδώσει στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν οι ίδιοι οι φυγάδες έθεσαν σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα εκατομμυρίων πολιτών; Σοβαρά; Αυτή θα ήταν η γνώμη μας; Και αντί να κατηγορούμε αυτούς που κατέλυσαν τη δημοκρατία, θα κατηγορούσαμε αυτούς που την προστάτεψαν; Θα στοιχιζόμασταν πίσω από τις θέσεις των ΗΠΑ για τη θανατική ποινή, όταν σε 32 από τις 52 πολιτείες αυτής της χώρας, που κάνει κριτική στον Ερντογάν, ισχύει η ηλεκτρική καρέκλα; Σοβαρά;
Ωραία αντίληψη! Το θέμα δεν είναι να υποστηρίξει κανείς τον Ερντογάν, δεν είναι άγγελος δημοκρατίας, αν και σε 13 χρόνια πρωθυπουργίας ούτε νέα Ιμια είχαμε ούτε εκμεταλλεύθηκε τη χρεοκοπία μας. Το ζήτημα εδώ είναι η δημοκρατία. Κάποιοι επί εφτά ημέρες με την ανοχή τρίτων ετοίμαζαν πραξικόπημα, ήδη ο Λευκός Οίκος ζήτησε «να μην ασκηθεί υπέρμετρη βία» εναντίον των στασιαστών! Και επειδή ο «σουλτάνος» τούς πήρε χαμπάρι, τους άφησε να το αποπειραθούν και μετά, με τη βοήθεια του λαού, τους πήρε τα κεφάλια, σήμερα πέφτει κλάμα για τις... προγραφές. Θυμίζω ότι οι στασιαστές προκάλεσαν επεισόδιο στα Ιμια πέρυσι τον Αύγουστο, επιχείρησαν να καταλάβουν τη νήσο Παναγιά και έριξαν το ρωσικό Σουχόι για να παρασύρουν Ελλάδα - Ρωσία στη δίνη των εσωτερικών επιδιώξεών τους. Αυτούς υποστηρίζουν κάποιοι στην Ελλάδα!
Μανώλης Κοττάκης
ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ