}

28 Οκτωβρίου, 2016

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ : ΚΚΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! - ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ «ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ».

Του Παναγιώτη Λιάκου

Αυτοί είναι επαναστάτες. Από τη δημοκρατία τούς αρέσουν μόνο τα λεφτά της και η ανοχή της στους απανταχού «βαρεμένους»



Πολλά κόμματα μπορούν να ανήκουν στο λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο». Πόσα; Ολα όσα αποδέχονται το υπάρχον σύστημα και δεν υπόσχονται να το ανατρέψουν για να επιβάλουν δικτατορία.
Σε αυτά σίγουρα ΔΕΝ μπορεί να περιλαμβάνεται το ΚΚΕ. Γιατί; Επειδή το πολεμούν και το συκοφαντούν; Ποιος το πολεμά, καλέ; Μακάρι όλοι οι άμαχοι να βομβαρδίζονταν με εκατομμύρια κομματικών χορηγήσεων και με κρατικές συχνότητες για να τις μοσχοπουλήσουν σε οφσόρ (όπως, καλή ώρα, έκανε το ΚΚΕ). Τότε, αφού μασαμπουκιάζουν από το σύστημα, γιατί δεν μπορούν να ανήκουν στο «δημοκρατικό τόξο»; Επειδή ΔΕΝ θέλουν! Αυτό δεν είναι αντικομμουνιστική προπαγάνδα, αλλά αμιγώς κομμουνιστική.

Στο πρόγραμμα του κόμματος (υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.kke.gr/taytothta) διαβάζουμε: «Το ΚΚΕ καθοδηγείται από την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού». Στον μαρξισμό - λενινισμό, πάντως, όσο κι αν ψάξεις, κοινοβουλευτικό σύστημα σαν το δικό μας δεν θα βρεις. Παρακάτω, τα λένε ακόμα πιο «χύμα». Εκδηλώνονται λεβέντικα: «Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας. Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική».

Αυτό δεν θέλει ιδιαίτερη μετάφραση, απόδοση στα νέα ελληνικά, ερμηνεία, αποσυμβολισμό, διερμηνεία. Είναι νέτη-σκέτη δικτατορία του προλεταριάτου, έρχεται με επανάσταση και, άμα δεν σου αρέσει, να πας να το πεις στο πλησιέστερο πολυβόλο που θα σε σημαδεύει, αντιδραστικέ!

Μήπως όλα τα παραπάνω τα είπαν κάποτε, πολύ πίσω στο παρελθόν, όταν οι καιροί ήταν αλλιώτικοι και τώρα πια δεν τα λένε; Οχι, σύντροφοι! Το κείμενο αυτό είναι φρέσκο, φρεσκότατο και σπαρταράει σαν ρέγκα σε κατάστρωμα νορβηγικού αλιευτικού. Είναι θέσεις που εγκρίθηκαν από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το οποίο έγινε τον Απρίλιο του 2013!

Η δημοκρατία, όπως τη νοεί η πλειονότητα του ελληνικού λαού, έχει τόση σχέση με το πρόγραμμα του ΚΚΕ όσο ένα ρακούν με την εκμάθηση κινεζικών για αρχαρίους. Πού να διαβάσετε τι προβλέπει για την περίπτωση που η πατρίδα μας εμπλακεί σε πολεμική περιπέτεια...



ΕΦ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ