}

10 Νοεμβρίου, 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ! ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία εισβάλλει στο Ιράκ - Επιδόθηκε τελεσίγραφο στην Βαγδάτη


>

του Πάνου Σπαγόπουλου

Οι πρώτες τουρκικές στρατιωτικές μονάδες έλαβαν πριν λίγο εντολή να εισέλθουν στο έδαφος του Ιράκ "προς καταστροφή τρομοκρατικών στόχων και στοιχείων", αναφέρουν πληροφορίες της διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα περισσότερα μέλη από το Επιτελείο του τουρκικού Στρατού έλαβαν έκτακτη διαταγή από την τουρκική προεδρία για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και οι περισσότεροι στρατηγοί αναχώρησαν από την Αγκυρα για το Σίρνακ προκειμένου να αναληφθεί επί τόπου ο έλεγχος και η διεύθυνση των επιχειρήσεων.
Η επίλεκτη 28η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού με έδρα το Çankırı βορείως της Άγκυρας ήδη μετακινείται προς τα σύνορα και υπολογίζεται ότι αύριο θα έχει ολοκληρώσει την μετακίνησή της.
Tουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν ήδη εισχωρήσει και αναγνωρίσει το έδαφος.
Ταυτοχρόνως ο υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ κάλεσε τον πρέσβη του Ιράκ, Ταλάλ Τζαμάλ Σαλάχ Αλ Ουμπαϊντί και του επέδωσε τελεσίγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι "Αν το Ιράκ δεν εμποδίσει την ανάπτυξη σιιτικών δυνάμεων στα περίχωρα της Μουσούλης και του Ταλάφαρ (σ.σ.: εννοεί των ιρακινών πολιτοφυλακών) οι τουρκικές δυνάμεις θα αναλάβουν να το κάνουν και δεύτερον, αν το Ιράκ δεν εξαλείψει άμεσα την παρουσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην περιοχή Σίντζαρ θα το κάνει η Τουρκία".
Και κατέληξε: "Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος σε αυτή την παρουσία των τρομοκρατών στα σύνορά μας. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς. Εχετε προθεσμία 24 ωρών".
Πριν λίγες ώρες επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.
Αμέσως μετά την συνάντησή τους Ο Χ.Ακάρ και οι αρχηγοί των Σωμάτων Στρατού αποχώρησαν εκτάκτως για τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ. Οι στρατηγοί μεταβαίνουν στο Σίρνακ.
Αμέσως μετά συναντήθηκε στην Αγκυρα ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά τον Επιτελάρχη της Τουρκίας συνάντησε τον Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν.
Περισσότερα σε λίγο...
Ταυτοχρόνως ο υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ κάλεσε τον πρέσβη του Ιράκ, Ταλάλ Τζαμάλ Σαλάχ Αλ Ουμπαϊντί και τυ επέδωσε τελεσίγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι "Αν το Ιράκ δεν εμποδίσει την ανάπτυξη σιιτικών δυνάμεων στα περίχωρα της Μουσούλης και του Ταλάφαρ (σ.σ.: εννοεί των ιρακινών πολιτοφυλακών) οι τουρκικές δυνάμεις θα αναλάβουν να το κάνουν και δεύτερον, αν το Ιράκ δεν εξαλείψει άμεσα την παρουσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην περιοχή Σίντζαρ θα το κάνεη η Τουρκία.
"Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος σε αυτή την παρουσία των τρομοκρατών στα σύνορά μας. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς. Εχετε προθεσμία 24 ωρών".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ