}

15 Οκτωβρίου, 2014

Σε ΕΣΕΕ-ΑΤΑ-Στρατιά ο ΥΕΘΑ, μαζί με τρεις αρχηγούς (ΦΩΤΟ)


YPETHA_Larissa_8

Το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Λάρισας, Μάξιμο Χαρακόπουλο και Χρήστο Κέλλα.
Τον υπουργό συνόδευε από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ,στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο διοικητής της Α’ Στρατιάς,αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης. Ο υπουργός επισκέφθηκε επίσηςτο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και την Α’ Στρατιά.
Kατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο ΕΣΕΕ ο ΥΕΘΑ ενημερώθηκε από τον Επιτελάρχη του ΕΣΕΕ,ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, επί των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στρατηγείου, της εξέλιξης των τρεχουσών επιχειρήσεων και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,καθώς και για τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της επιχείρησης.
Από τον Επιτελάρχη επισημάνθηκε ότι η σχεδίαση της επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία «fast track», δηλαδή με ρυθμό 4 φορές ταχύτερο του κανονικού. Τονίσθηκε, ότι η επιχείρηση EUFOR RCA, είναι η πλέον σημαντική από όλες τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθόσον στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ