}

06 Νοεμβρίου, 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Μεγάλης κλίμακας άσκηση δυνάμεων της Κύπρου και της Ελλάδας, διεξήχθη σήμερα με άκρα μυστικότητα, μόλις μία ημέρα πριν από την κάθοδο στη Λευκωσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η άσκηση περιελάμβανε ακόμα
και ρίψεις αλεξιπτωτιστών, καθώς και πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Μεγάλη συνδυασμένη άσκηση, η μεγαλύτερη από την εποχή του Νικηφόρου, αυτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα με πάσα μυστικότητα σε διάφορα πεδία βολής της Εθνικής Φρουράς, από το Καλό Χωριό Λάρνακας μέχρι το Μαζωτό. Η άσκηση εμπεριείχε, σύμφωνα με το σενάριο, την δοκιμασία του συντονισμού μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων Κύπρου και Ελλαδας, αλλά και των αντανακλαστικών της ελληνικής δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. 
Στην άσκηση, η οποία άρχισε τα ξημερώματα, έλαβε μέρος το σύνολο των μέσων της Ε.Φ.: Άρματα μάχης, μεταφοράς προσωπικού, επιθετικά ελικόπτερα, αντιαρματικά στοιχεία, πυροβολικό και άλλα, ενώ δεκάδες Έλληνες αλεξιπτωτιστές, πραγματοποίησαν άλμα σε εικονική ζώνη μάχης.

Συγκεκριμένα, C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έριξαν δεκάδες αλεξιπτωτιστές σε διαδοχικές ρίψεις από τις 10 π.μ. μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι μεταξύ Μαζωτού και αεροδρομίου της Λάρνακας, προς ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων Εθνοφρουράς και ΕΛΔΥΚ, οι οποίες ασκούντο σε σενάρια καταστροφής αεροπρογεφυρώματος, συντεταγμένης υποχώρησης και εξαπόλυσης αντεπίθεσης.

Προηγήθηκε η διέλευση και τεσσάρων μαχητικών F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και άλλων τεσσάρων μαχητικών του Ισραήλ, τα οποία μάλιστα προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση ''Αντρέας Παπανδρέου'' στην Πάφο.

Συμμετείχαν το σύνολο των τεθωρακισμένων επιλαρχιών της Εθνικής Φρουράς, όπου σε μία περιοχή που εκτείνεται από το Ζύγι μέχρι το αεροδρόμιο της Λάρνακας, έδωσαν εικονικά πάντα, "την μάχη των μαχών" αφού γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι σε περίπτωση που υπάρξει επιθετική κίνηση από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες νότιες περιοχές, οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες: Ή νίκη ή θάνατος. Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των "ρωσικών" Επιλαρχιών με τα 82 άρματα μάχης Τ-80U/UK και τα 43 ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3, ενώ παράτάχθηκε και το σύνολο των διαθέσιμων γαλλικών αρμάτων μάχης ΑΜΧ-30/-Β2, από τα οποία η Εθνοφρουρά διαθέτει κάπου 52 οχήματα. Το σενάριο προέβλεπε παράλληλα και αντεπίθεση από τις επιλαρχίες τεθωρακισμένων της ΕΦ,  σε μία περιοχή που εκτείνεται από το Ζύγι μέχρι το αεροδρόμιο της Λάρνακας. 
Εκφράζουμε τη βαθιά μας  ικανοποίηση, που έστω για μια φορά έγινε αυτό που έπρεπε από τις ένοπλες δυνάμεις, και δεν πέρασε η ηττοπάθεια συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων στην Αθήνα. Προσδοκούμε σε ανάλογη συνέχεια...

ΕΛΚΕΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ