}

06 Ιανουαρίου, 2015

Οι "σωτήρες", το κόμμα Παπανδρέου, οι εκλογές κι οι Έλληνες ψηφοφόροι

Σκίτσο του αείμνηστου Τίτου Πετράκη
Είναι αποδεδειγμένο ;oτι σε βάθος χρόνου η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πότε νωρίτερα πότε αργότερα, τα γεγονότα επανέρχονται. Όπως τώρα, ο «μέγιστος» πολιτικός άνδρας της χώρας που ακούει στ' όνομα Γιώργος Παπανδρέου.
Αυτός ο «ασύλληπτος» και «μοναδικός» πολιτικός «ηγέτης», ο  οποίος το 2009 με το αλησμόνητο σύνθημα - παραμύθι «λεφτά υπάρχουν», εξελέγη πρωθυπουργός και αφού τα έκανε θάλασσα, κατέστρεψε οικονομικά τη χώρα και την οδήγησε -χωρίς να ρωτήσει κανένα - στο ΔΝΤ και τα μνημόνια!!! Και μετά, όταν διαπίστωσε ότι δεν είναι ικανός να τα βγάλει πέρα, παραχώρησε την εξουσία στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο (όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, στην Ελλάδα ο κόσμος δεν ψηφίζει, αλλά καταψηφίζει. Έτσι έπραξε και το 2012 όταν τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου ρίχνοντάς τους στο 14%). 
Ο «μεγάλος» αυτός πολιτικός (τρομάρα του)  θέλει να ξανασώσει τη χώρα και τους Έλληνες, γι' αυτό ίδρυσε νέο κόμμα, με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές, με την φιλοδοξία να ξανακυβερνήσει!!! Είναι δυνατόν; Αυτόν τον τύπο, που έτυχε να έχει παππού και πατέρα πρωθυπουργούς,  αφού απέτυχε μία φορά ως πρωθυπουργός, πρέπει οπωσδήποτε να τον έχει εσαεί στο σβέρκο του ο Ελληνικός Λαός, επειδή έτσι αποφάσισε; Πού βαδίζει η χώρα; Ίσως, ήρθε η ώρα ο κόσμος να πάρει επιτέλους την κατάσταση στα χέρια του και στις  εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να βάλει μια και καλή στο περιθώριο όλους όσους ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Και φυσικά δεν είναι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπάρχουν πολυάριθμοι άλλοι «πολιτικοί», οι οποίοι πήραν την πολιτική εργολαβία και το βουλευτιλίκι επάγγελμα. Σ' όλους αυτούς, με την ψήφο του, ο Λαός πρέπει να βροντοφωνάξει ένα ηχηρό «δεν σας θέλουμε άλλο» και άντε στα σπίτια σας. Για πάντα (αφού οι εκπρόσωποί μας στη βουλή δεν αποφασίζουν η κοινοβουλευτική θητεία να έχει ημερομηνία λήξεως).
Αυτά τα πράγματα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Οι ανίκανοι και οι αποτυχημένοι πολιτικοί, αντί να λουφάξουν και να μην ξαναμιλήσουν, αυτοί με θράσος επιμένουν να επανέλθουν στην εξουσία! Και δυστυχώς, βρίσκουν πρόθυμους να τους ακολουθούν και να τους ψηφίζουν! Είναι δυνατόν να θέλει πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου να ξανακυβερνήσει; Αυτός τα έκανε θάλασσα όταν πήρε στις εκλογές του 2009 περίπου 46%. Και τώρα που είναι αμφίβολο αν θα μπει στην βουλή, τι επιδιώκει; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Μήπως θέλει να εκδικηθεί τον Βενιζέλο; Γιατί τα παραμύθια περί νέου κεντροαριστερού και σοσιαλιστικού κινήματος, είναι μόνο για μικρά παιδιά και ανόητους. Εκτός αν ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνεται σε τέτοιο ακροατήριο.
Φυσικά δεν είναι μόνον ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που θέλουν να μας «σώσουν». Τι ποτάμια, τι ελιές, τι ρίζες, τι άρματα, τι τελείες, τι οικολογικά κινήματα, τι πράσινοι και δεν γνωρίζω πόσοι άλλοι, «κόπτονται» να λύσουν τα προβλήματα της χώρας. Αν θυμάμαι καλά, στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, πήραν μέρος περίπου 45 ψηφοδέλτια! Αυτό δεν Δημοκρατία. Είναι κατάχρηση της Δημοκρατίας. Η Αμερική έχει από την ανεξαρτησία της και μετά μόνο δύο μεγάλα κόμματα (Δημοκρατικούς και Ρεμπουπλικάνους)  που εναλλάσσονται στην εξουσία και με συγκεκριμένη θητεία του Προέδρου και των βουλευτών. Και μέσα σ' αυτά το δύο κόμματα, χωράνε αναρίθμητες διαφορετικές ιδέες. Και μεις, εδώ στην Ελλαδίτσα μας θέλουμε 45 κόμματα; Γιατί; Για να φθάσουμε στην ακυβερνησία και το χάος; Μήπως πρέπει να σταματήσει επιτέλους η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος;  Και μήπως θα πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και για να μπαίνει ένα κόμμα στη βουλή θα πρέπει να συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 10%; Γιατίαν συνεχιστεί το φαινόμενο αυτό, τα κόμματα θα γίνουν περισσότερα από τους ψηφοφόρους.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, ό,τι και να πιστεύει ο κάθε επίδοξος «σωτήρας», ένα είναι το σίγουρο: Οι εκλογές είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι Έλληνες ψηφοφόροι να ξεκαθαρίσουν τη νέα βουλή από τα πολιτικά απολιθώματα του παρελθόντος. Σε αντίθετη περίπτωση θα επαληθευθεί ο Όρσον Γουέλς που είπε: Όταν ένα Λαό τον κυβερνούν ανίκανοι, κλέφτες και διεφθαρμένοι, τότε ο Λαός αυτός δεν είναι θύμα, αλλά, συνένοχος.

Βασίλης Σκουταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ