}

19 Μαρτίου, 2015

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ NTAIΣΕΝΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ.


«Αξιόποινες» δηλώσεις πρόκλησης πανικού των Ελλήνων από τα "γεράκια" της Ε.Ε

 Σε πρωτοφανείς δηλώσεις υπονόμευσης μιας κυβέρνησης που βρίσκεται στη  ζώνη του ευρώ προχωρούν τις τελευταίες ώρες αξιωματούχοι της ευρωζώνης όπως ο πρόεδρος του Εurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος  Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ  Μοσκοβισί δημοσιοποιώντας σενάρια περί δήθεν εφαρμογής στην Ελλάδα της «συνταγής» της Κύπρου θέλοντας να προκαλέσουν κατά την εκτίμηση κυβερνητικών αξιωματούχων με τους οποίους ήρθε σε επικοινωνία το defencenet.gr ένα  “bank run”!  

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωζώνης που αξιωματούχοι των Βρυξελλών προχωρούν σε τέτοιας υφής δηλώσεις.   Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και χώρα εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα τους είχαν συλλάβει και θα τους είχαν οδηγήσει ενώπιον του δικαστηρίου.  
Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας bank run στην Ελλάδα, με σωρεία δηλώσεων υπέρ της εφαρμογής ενός σεναρίου a la Κύπρος όπου θα υπάρξει "κούρεμα" κταθέσεων, από αξιωματούχους της ΕΕ οι οποίοι σε στενή συνεργασία με το Βερολίνο επιδιώκουν την παραδειγματική τιμωρία της χώρας προς ικανοποίηση της Α.Μέρκελ και του λόμπι των δανειστών που την στηρίζει.
Πέραν τούτου μερικές μέρες πριν τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πηγαίνει στην συνάντηση αυτή εν είδει "πεμπτης φάλαγγας" για να στηρίξει τις θέσεις της Α.Μέρκελ και των Ευρωπαίων αξιωματούχων εναντίον της χώρας.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ και αυτή τη φορά θα συναντηθεί και με την κυρία Μέρκελ, κάτι που δεν κατέστη εφικτό την προηγούμενη καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος βρισκόταν στο Μινσκ, σε σύνοδο για το Ουκρανικό, και είχε καθυστερήσει η άφιξή της.
Πέραν της κυρίας Μέρκελ ο κ. Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ θα δει και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και πιθανότατα τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Δηλαδή με όλους αυτούς που μιλάνε ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση και με απαξιωτικούς ορισμούς κατά της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε: «Οι σκέψεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι εμπεριστατωμένες και συνεργαζόμαστε μαζί του», αρκέστηκε να δηλώσει ο κ. Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε σχετικά και αμέσως έσπευσε να τονίσει για ακόμα μία φορά ότι «η Κομισιόν είναι δεσμευμένη να φροντίσει ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι αμοιβαία η ανάγκη. Δεν υπάρχει σχέδιο Β που να έχει προετοιμαστεί εδώ για έξοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό BNR, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε: 
«Θυμηθείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων στη χώρα τέθηκαν υπό συγκεκριμένους περιορισμούς. Επομένως, υπάρχουν διάφορα σενάρια, που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση. Ως εκ τούτου, όλα είναι πιθανά» τόνισε ο Ολλανδός επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, «επιβεβαιώνοντας» έμμεσα το πρόσφατο δημοσίευμα του Spiegel, που αναφερόταν σε σενάριο Κύπρου.
Εάν απλοί άνθρωποι μίλαγαν δημόσια για "κούρεμα" καταθέσεων θα έμπαιναν στη φυλακή, διότι διασπείρουν τον πανικό. 
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ