}

18 Ιουνίου, 2015

Σκληρός Π.Καμμένος κατά Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Έχουν ονειρώξεις όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να περικοπούν οι δαπάνες για την Άμυνα της χώρας"

ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΤΟ PARIS AIR SHOW
Με βαριές εκφράσεις ανάλογες του απαράδεκτου περιεχόμενου των εκφράσεων του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ ο οποίος είχε μιλήσει για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών της  χώρας απάντησε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος  στο περιθώριο της διεθνούς αεροπορικής  έκθεσης του Le Bourget που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.  

Συγκεκριμένα ο υπουργός αφού χαρακτήρισε ως «ονειρώξεις» τις δηλώσεις του Ζ.Κ.Γιουνκέρ  συνέχισε λέγοντας:
«Όχι απλώς δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε κατά ένα ευρώ οι αμυντικές δαπάνες της χώρας αλλά αντίθετα θα αποδοθούν στα στελέχη των Ε.Δ. μέχρι ενός τα χρήματα που έχουν χάσει από την περικοπή κατά 58% των απ0λολαβών τους.
Σε ότι  αφορά δε την Άμυνα της χώρας όποιος θελήσει να κόψει έστω και ένα  ευρώ από τα κονδύλια που προβλέπονται για  αυτή θα είναι σα να μην σκεφτόταν τους μαχητές του Αιγαίου που έχουν χάσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το Αρχιπέλαγος».
Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  προχώρησε σε επίθεση κατά των γερμανικών  εταιρειών αμυντικού υλικού  που τις χαρακτήρισε υπεύθυνες για τα σκάνδαλα στις ΕΔ λέγοντας ότι  «η διαφθορά είναι σαν το ταγκό. Χρειάζονται δύο».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  εν συνεχεία εξήρε την παρουσία των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στην έκθεση του Le Bourget  και ειδικά αυτή της ΕΑΒ όπου και επισκεπτόμενος το περίπτερο της οποίας είπε χαρακτηριστικά: «Μεγάλη χώρα σημαίνει προηγμένη τεχνολογία και προηγμένη τεχνολογία σημαίνει ΕΑΒ.»
Να σημειώσουμε ότι στην έκθεση βρισκόταν και ο εκπρόσωπος των περισσότερων γαλλικών εταιρειών κατασκευής αμυντικού υλικού στην Ελλάδα Χρήστος Χούμπαυλης ο οποίος ακολούθησε τον Π.Καμμένο στις επισκέψεις του στα γαλλικά περίπτερα.
Ας δούμε ολόκληρες τις δηλώσεις του υπουργού:
"Σήμερα με στελέχη με τον Αρχηγό της Αεροπορίας αντιπτέραρχο Βαΐτση και στελέχη του υπουργείου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αεροπορικού υλικού στον κόσμο. Μαζί μας και επιχειρηματίες ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε διεθνείς βιομηχανικές συνεργασίες στο χώρο της αεροναυπηγικής.
Να σημειώσω ότι όπου και να πήγαμε ακούγαμε τα καλύτερα λόγια για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και είμαστε υπερήφανοι γι αυτήν.
Και χάρη στους ανθρώπους της έχει καταφέρει να έχει μεγάλες επιτυχίες. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει και να ενισχύσει την ελληνική αμυντική βιομηχανία και η ΕΑΒ θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας και της νέας πολιτικής που θα χαράξουμε.
Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει η ενοικίαση ανθρώπων και τα παρασυμβόλαια στην εταιρεία. Μια χώρα που έχει ισχυρή αμυντική βιομηχανία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κι στην Ελλάδα η ελληνική αμυντική βιομηχανία έχει όναμα και λέγεται ΕΑΒ. Με συνέργειες με ελληνικές επιχειρήσεις η ΕΑΒ μπορεί να κάνει θαύματα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις απαιτήσεις των Θεσμών για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:
«Ποτέ δεν τη συζητήσαμε. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε "ονειρώξεις" έχει ο κάθε δανειστής. Για να είμαστε ξεκάθαροι, ιδίως από τις χώρες των δανειστών και κυρίως από τη Γερμανία, έχουν ρεύσει δισεκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού για διάφορες στρατιωτικές προμήθειες, κυρίως προμήθειες όπλων.
Το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους.
Πληρώθηκαν δισεκατομμύρια προς τη Γερμανία, προς τη Γαλλία και προς άλλες χώρες και μεγάλος μέρος αυτών τον χρημάτων ήταν μίζες. Αλλά η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο. Τον έναν τον βρίσκουν, αυτόν που βάλλει την Ελλάδα, δεν μπορούν να κρύβουν τον δεύτερο.
Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές, να μας πουν για τη Rheinmetall, αφού καταδίκασαν την ίδια την εταιρεία τους για 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα που έδωσε στην Ελλάδα, σε ποιους τα έδωσε.
Να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος από τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ελλάδα στη Rheinmetall, το ίδιο να κάνουν με την HDW, το ίδιο να κάνουν και με τις εταιρείες εκείνες, οι οποίες με συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όχι μόνο 200, 400 εκατομμύρια θα τους δώσουμε αν θέλουν από αυτά τα χρήματα, από τα κλεμμένα που οι ίδιοι έχουν πάρει. Αλλά δεν θα έπρεπε να σκεφτούν ούτε κατά διάνοια, ότι θα μειωθεί έστω και κατά ένα ευρώ ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων.
Έχει μειωθεί 58% ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουν εξαθλιωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όσον αφορά την αμυντική δύναμη της Ελλάδος, με πρώτο όπλο την αμυντική μας βιομηχανία τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας.
Γιατί κάποια στιγμή, όταν κάποιοι πολιτικοί διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, κάποιοι άλλοι πέφτουν στο Αιγαίο ή τους ρίχνουν στο Αιγαίο, γιατί προασπίζονται ακριβώς αυτό, την εθνική κυριαρχία της χώρα.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ