}

05 Ιουνίου, 2015

Σκληρή απάντηση των ΗΠΑ προς τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία: "Αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός η εισβολή της Κύπρου"!!

ΜΟΝΟ ΑΝΟΗΤΟΣ Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ!!!
gerousiasths
Σκληρή απάντηση, έδωσε ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσι, Ρόμπερτ Μενέντεζ, προς τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, ο
οποίος είχε δηλώσει ότι "το Κυπριακό δεν είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής". Παράλληλα επισήμανε ότι τέτοιες προκλητικές δηλώσεις μόνο κακό κάνουν στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

"Η Κύπρος είναι διαιρεμένη γιατί η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει το νησί εδώ 40 χρόνια. Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός και η παραβίαση της κυπριακής κυριαρχίας είναι στο πυρήνα της πρόβλημα εισβολής και κατοχής", γράφει ο κ. Μενέντεζ.
Υπογραμμίζει ότι για το λόγο αυτό διαφωνεί με τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη Τζον Κόνιγκ πάνω σ’ αυτό το δύσκολο θέμα για την Ελληνοκυπριακή Κοινότητα και της ηγεσία της, που αγωνίζονται να επιτύχουν μια ειρηνική και ουσιαστική επίλυση αυτής της σύγκρουσης.
"Οι δηλώσεις αυτές μόνο περιπλέκουν την προσπάθεια να παραχθεί μια διαρκής ειρήνη για όλους τους Κύπριους και δεν αντικατοπτρίζει την αμερικανική πολιτική ή απόψεις".
 "Η Κύπρος και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι έτοιμες για την τεράστια οικονομική ανάπτυξη και ευκαιρίες και τα σχόλια αυτά δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις σε μια ελπιδοφόρο περίοδο και είναι περιττές και λυπηρές».

 voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ