}

09 Ιουνίου, 2015

Ποιους πολιτικούς τάιζε η Siemens 10% η ταρίφα για όλα τα έργα και τις προμήθειες

Ποιους πολιτικούς τάιζε η Siemens 10% η ταρίφα για όλα τα έργα και τις προμήθειες
Το κρατος της Siemens είναι εδώ! Ζει και βασιλεύει. Όπως αποκάλυψε χθες στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο τέως υπουργός και τέως πρόεδρος της Επιτροπής για την Siemens Σήφης Βαλυράκης, κόμματα και Δικαιοσύνη συγκαλύπτουν τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για τους πολιτικούς που λαδώνονταν με 10% για όλα τα έργα και τις συμβάσεις που ανέθετε το ελληνικό Δημόσιο στον γερμανικό κολοσσό.
Ο Σήφης Βαλυράκης κατήγγειλε ευθέως επιχείρηση συγκάλυψης του γιγαντιαίου σκανδάλου από τη Βουλή αλλά και από ορισμένους κύκλους της Δικαιοσύνης, που έχουν παγώσει στην κυριολεξία τις έρευνες και τις διώξεις για γιγαντιαίες συμβάσεις όπως το C4I, γιατί εμπλέκονται κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ουσία ο Σήφης Βαλυράκης κατήγγειλε μια συνωμοσία πολιτικών και κύκλων της Δικαιοσύνης, που έχει στόχο να παγώσει κάθε έρευνα για τα σκάνδαλα της Siemens, προκειμένου να συνεχίσει η ιδιότυπη ασυλία των πολιτικών που άρπαξαν τις μίζες και να συνεχίσει η γερμανική εταιρεία τις μπίζνες στην Ελλάδα.
Εξάλλου ακόμα και αυτοί που πιάστηκαν στα πράσα να κουβαλάνε σε μαύρες σακούλες μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων, όπως ο στρατηγός του Σημίτη Θόδωρος Τσουκάτος, εξακολουθούν να κοροϊδεύουν την κοινωνία και να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Όλα δείχνουν ότι το σύστημα που προστατεύει τους μιζαδόρους πολιτικούς και έχει αναλάβει να ξεπλύνει τις αμαρτίες της Siemens, είναι πανίσχυρο.
Είναι κοινό μυστικό οι πιέσεις που άσκησαν οι Γερμανοί στις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και γενικότερα στο σύστημα της Δικαιοσύνης, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση με το γιγαντιαίο σκάνδαλο, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς και χωρίς να αναγκαστεί ο γερμανικός κολοσσός να πληρώσει τεράστια ποσά για αποζημιώσεις και να του απαγορευτεί να παίρνει δουλειές στην Ελλάδα.
Υπερβαίνοντας κάθε όριο ασυδοσίας η Siemens αρνήθηκε να εκπληρώσει ακόμα και στοιχειώδεις δεσμεύσεις, που προέβλεπε ο συμβιβασμός με την προηγούμενη κυβέρνηση και οποίος πλέον δεν ισχύει.
Ο Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής που είχαν συστήσει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. για να κουκουλώσουν την υπόθεση ήταν καταπέλτης για όσους συγκαλύπτουν το γιγαντιαίο σκάνδαλο και καλύπτουν τους επίορκους πολιτικούς.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη ενώ εντόπισε ευθύνες και ενδείξεις ευθυνών πολιτικών προσώπων δεν έστειλε το φάκελο στη Βουλή.
Υπάρχει ακινησία απαράδεκτη από τη Δικαιοσύνη και αρνήσεις έρευνας από τη Βουλή με το πρόσχημα ότι εφόσον ερευνά η Δικαιοσύνη η Βουλή δεν κάνει τίποτα!
Η Siemens ήταν το κράτος είπε ο Σήφης Βαλυράκης επισημαίνοντας ότι από το 1993 η Δικαιοσύνη ερευνά υποθέσεις όπως ο ΟΤΕ και το C4I και ενώ βρίσκεται μπροστά σε πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο δεν τα στέλνει στη Βουλή αλλά αποφεύγει να αφήσει να διαρρεύσει η πληροφορία.
Συνεχίζοντας ο πρώην υπουργός κατήγγειλε τη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης επισημαίνοντας ότι προσπαθεί με τεχνάσματα να παρατείνει το χρόνο έρευνας και όπου μπορεί βάζει τα βουλεύματα στο αρχείο.
Προσέθεσε επίσης ότι ένας εισαγγελέας δεν έδινε τη δικογραφία στους κατηγορούμενους για να μην διαρρεύσουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν στην υπόθεση.
Αναφορικά με το πολιτικό προσωπικό, είπε ότι για «πρώτη φορά ήρθε η υπόθεση το 2006, αλλά η Ολομέλεια αρνήθηκε να συστήσει Εξεταστική. Το ίδιο έγινε και το 2008 και το 2009. Το 2010 κάναμε την Επιτροπή, το πόρισμα της οποίας όμως, που ζητούσε περαιτέρω διερεύνηση συγκεκριμένων προσώπων, απορρίφθηκε».
Αναφορικά με τη ζημιά του ελληνικού Δημοσίου, υποστήριξε ότι «η ζημιά είναι ασύλληπτη και με μυθικές παραμέτρους», ενώ σημείωσε ότι για κάθε προμήθεια υπήρχε μίζα 10%.
Η Ζωή καλεί Στουρνάρα
Την εξέταση του κ. Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση Siemens προανήγγειλε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας.
Όπως είπε η πρόεδρος της Βουλής, αλλά και της επιτροπής, ο κ. Στουρνάρας θα κληθεί ως πρώην υπουργός Οικονομικών, λόγω της υπογραφής του στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ) υποστήριξε ότι ο συμβιβασμός πέρασε και εγκρίθηκε ως νόμος από την Ολομέλεια της Βουλής και πως εκείνος ο νόμος εξουσιοδοτούσε τον υπουργό Οικονομικών να βάλει την υπογραφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ