}

04 Ιουλίου, 2015

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ: Με αυτά και αυτά που συμβαίνουν θελω να εκφράσω δημόσια έναν προβληματισμό μου…


Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοκρατία

1. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα μας λέγανε τόσα χρόνια…. Δεν μας λέγανε όμως ότι είναι μονόδρομος ...

2. Η Ευρώπη είναι σημαντική για την Ελλάδα μας λένε και αν βρεθούμε εκτός με κάποιον τρόπο, χάνουμε τους συμμάχους μας και όλοι βλέπουν την έκθεση μας σε «Εθνικό Κίνδυνο»…

-Εχοντας υπηρετήσει στην ΠΑ την περίοδο των Ιμίων αλλά και από τα προηγούμενα και όοολα τα επόμενα χρόνια όπως και σήμερα με την γειτονιά μας να φλέγεται και τις προηγούμενες κυβερνήσεις να έχουν απομονώσει την χώρα μας από την γειτονιά της, φέρνοντας την πιο κοντά στην Γερμανία και τις Βρυξέλες τολμώ να σκεφτώ ανοιχτά πως:

  • ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΑΧΕΣ 
  • ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, & 
  • ΟΣΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10-15ΕΤΙΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΑΝΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΙΣ ΕΔ.
  • -Τι ακριβώς διαπραγματεύονται οι πολιτικοί τα τελευταία 5-6 χρόνια με τις Ευρώπες? Δεν βλέπανε πως οι οικονομικές επιλογές και συνθήκες οδηγούσανε έτσι κι αλλιώς σε Εθνικό Κίνδυνο? Πιστεύανε οτι οι Ευρώπες θα κρατήσουν μακρυά τις απειλές? Γιατί δεν λύσανε μόνιμα και οριστικά τα προβλήματα κακής γειτονίας, την ώρα που το χορεύαμε ζειμπέκικα όλοι μαζί?

3. Μπήκαμε σε μια Ένωση και άσχετα που πλέον ξεκάθαρα δεν είναι ίδια, μπήκαμε όχι ώς μέλη της αλλά ουσιαστικά παραδινόμενοι σε μια κατάσταση γεωπολιτική που δεν μπορούμε να ελέγξουμε…. Ταπεινή μου γνώμη, η χώρα έπρεπε να έχει plan B από την πρώτη μέρα που μπήκε τόσο στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ πιο πρίν και την Ευρωζωνη τελευταία.. Και για όσους επικαλούνται με τόση ευκολία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο να τους θυμίσω ότι μας έβγαλε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ όταν απαιτήθηκε να ασκήση πίεση προς τους Ευρωπαίους.


4. Είναι αδιανόητο για μένα, να μήν έχει ασκηθεί βέτο αν γίνεται ή να μην έχει ασκηθεί κάθε νόμιμο μέτρο από Ελληνικής πλευράς κατά της ΕΚΤ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ακόμα και κατά προέκταση κατά της ΤτΕ, δυο ιδιωτικές εταιρίες και όχι «θεσμούς» που δεν φρόντισαν ούτε για σωστή εποπτεία του τραπεζικού συστήματος το οποίο λειτούργησε πρακτικά ανεξέλεγκτα επί δεκαετία και πλέον, που δεν ανέλαβαν την εξυγίανσή του ώς όφειλαν και που δεν επιτελούν τον πρωταρχικό τους σκοπό ύπαρξης αυτόν του δανειστή εσχάτης λύσης ώστε να μην κλείνουν τράπεζες… πρώτα στην Κύπρο σήμερα εδώ, αύριο πού? 

Ο χαρτοπόλεμος για τον οποίο σκοτωνόμαστε στις ουρές είναι 1 τρις ευρώ όλα κι όλα σε κυκλοφορία…. όλο το άλλο χρήμα είναι λογιστικό…. χρωστάμε αέρα, δουλεύουμε για αέρα και όπως το πάνε, θα γίνουμε σκλάβοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το ναί το όχι το ίσως το μπορεί… για τον αέρα…

5. ΝΑΙ ή ΟΧΙ συμφωνία ή όχι εκλογές αύριο ή μεθαύριο, η κατ επίφασιν δημοκρατία που νομίζουμε ότι έχουμε όποτε κληθούμε να επιλέξουμε ξανά τους «διαπραγματευτές» της τύχης μας θα μας δώσει να διαλέξουμε ανάμεσα στα ίδια πρόσωπα και τα ίδια κόματα και τις ίδιες πολιτικές που πάλι δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε και θα φτάσουμε σε έναν φαύλο κύκλο….


Χρήστος Αποστολίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ