}

23 Αυγούστου, 2015

Πότε προκηρύσσονται και επίσημα εκλογές

Πότε προκηρύσσονται και επίσημα εκλογές
Η 20η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. 
Τη διερευνητική εντολή αναμένεται να επιστρέψει τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά   τις άκαρπες επαφές με τους επικεφαλής του Ποταμιού, της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΣΟΚ και την άρνηση του πρωθυπουργού να τον συναντήσει.
Ακολουθεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το σχηματισμό νέας κοινοβουλευτικής ομάδας 25 βουλευτών, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα εξαντλήσει το περιθώριο των τριών ημερών προκειμένου να έχει επαφές με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, χωρίς όμως να υπάρχει πιθανότητα αυτές οι επαφές να φέρουν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Έτσι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, όταν και θα επιστρέψει την εντολή και ο κ. Λαφαζάνης και ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα, θα πρέπει να καλέσει τους αρχηγούς για να επιβεβαιώσει την αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης και με δεδομένο ότι από την παροούσα βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση θα προκηρυχθούν εκλογές, πιθανότατα για τις 20 Σεπτεμβρίου καθώς το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που απαιτείται είναι 21 ημέρες.
Την Παρασκευή αναμένεται να ανατεθεί ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης.  Σε αυτή την περίπτωση πρωθυπουργός αναλαμβάνει ένας από τους τρεις προέδρους των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου να μοιάζει η πιθανότερη υποψήφια.
Ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές κανείς στις 27 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι μπορεί να προκύψει κάποια εμπλοκή ή άλλη εξέλιξη, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Άλλωστε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Mega, είπε πως η ημερομηνία των εκλογών θα είναι η 20η Σεπτεμβρίου, «παρά τα εμπόδια που βάζουν ορισμένοι», υπανισσόμενη τους κκ. Μεϊμαράκη και Λαφαζάνη οι οποίοι αντι να παραδώσουν πίσω την εντολή εξαντλούν τις διαδικασίες που ορίζει το σύνταγμα.
Πηγή: fortunegreece.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ