}

22 Αυγούστου, 2015

Κι όμως τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις "εξοπλιστικές"! Το "κυνήγι" των δικαστών συνεχίζεται


ImageTου Κων. Φράγκου

Ο Ελληνικός Λαός αναλίσκει το χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδιών κομματικών κηφήνων χάριν των οποίων στέργει την πενίαν την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου. 
Εμμ. Ροΐδης


Η θερινή ραστώνη συνεπικουρουμένη με τις γελοιότητες που είδαμε τελευταία στην Βουλή δεν με βοήθησαν καθόλου στην παραγωγή πνευματικού έργου, αν ριψοκινδυνεύσω να ονομάσω έτσι τα διάφορα κείμενά μου στον ON ALERT και αλλαχού. 

Τείνω ν' ασπασθώ, εξάλλου, το σόφισμα του μεγάλου Ουμπέρτο Έκο σύμφωνα με το οποίο τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. 

Εν τούτοις, στον αμυντικό τομέα, εφέτος το καλοκαίρι, υπήρξαν γιατί η Ομάδα της κ. Ελένης Ράικου διέψευσε τον Ιταλό συγγραφέα. Πριν τις σχολιάσω θα προτάξω μερικές άλλες, ήσσονος σημασίας, για να δημιουργήσω μία ελαφριά, θερινή, ατμόσφαιρα χαλαρότητας. 

Ο πολιτικός μας κόσμος, τον οποίο, ορθότατα χαρακτηρίζει διεφθαρμένο ο επιφανής δημοσιογράφος κ. Μιχ. Ιγνατίου (ΕΘΝΟΣ 15/08) παρουσιάζει μια συγκινητική συνοχή και αλληλοϋποστήριξη. Έτσι, ο Αριστερός ΣΥΡΙΖΑ μετά τον διορισμό μιας από τις μεγαλύτερες ιέρειες της Πασοκικής λοιμικής (Ανδρέα-Μιμή-Σημίτη-Γιωργάκη) κ. Λούκας Κατσέλη ως Αρχιερέα των Ελληνικών Τραπεζών, ο έτερος αρχιτέκτων των Σημιτικών ολέθριων δανείων, Υπουργός, τότε, Οικονομικών, κ. Ν. Χριστοδουλάκης διορίζεται, από τον κ. Τσίπρα, βεβαιότατα, Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, (προς επιβράβευση) και μας βομβαρδίζει με άρθρα για τη σωτηρία της Χώρας! Μας "δουλεύει" αγρίως …. Παρ' ολίγον, δε, αν δεν υπήρχε ανατροπή την τελευταία ώρα, να βλέπαμε τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο (τον Αρούλη, καλέ) γνωστό για το βίο και πολιτεία του στο Υπουργείο Τουρισμού επί Πρωθυπουργίας κ. Κων. Καραμανλή του Ακάματου, ως Πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, ωθούμενο από τον ΥΠΕΞ κ. Νίκο Κοτζιά, άλλοτε στενό συνεργάτη του αλήστου μνήμης Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Παρ' ολίγον επίσης, να "αξιοποιηθεί" από τους ΤσιπροΑΝΕΛ και ο κ. Π. Ρουμελιώτης, αστέρας του Ανδρεοπαπανδρεϊσμού, με λαμπρές επιδόσεις στην υπόθεση Κοσκωτά!

Οι διορισμένοι, κατά μάζες, όπως ακριβώς γινόταν επί Αντωνομπένηδων, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και αργομισθοκηφήνες, των Υπουργών της Κυβέρνησης ΤσιπρΑΝΕΛ (και του ΥΕΘΑ, φυσικά) δεν λαμβάνουν "στεγνό" το μισθό αλλά και bonus. Συγκεκριμένα, η πολυμελής ομάς "συμβούλων" του Γραφείου Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου έλαβαν για τον Ιούλιο 26.400 € για υπερωρίες και άλλες κοπιώδεις εργασίες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13/08). Ουδείς Αξιωματούχος, παλαιόθεν, δεν ρώτησε αν οι Αξιωματικοί λαμβάνουν υπερωρίες για τις Σαββατοκυριακάτικες υπηρεσίες τους, τα ξενύχτια των ασκήσεων κ.λπ. Αυτοί είναι άλλη φυλή! 

Αυτός ο απερίγραπτος τύπος Γιάνης Βαρουφάκης που ήθελε, ντε και καλά την δραχμή συνωμοτών κρυφώς με Λαπαβίτσες, Λαφαζάνηδες κ.α. πλήρωσε για υπηρεσίες "συμβούλων" αμύθητα ποσά (ΒΗΜΑ 15/08) κληρονομήσας το χούϊ από τον Γιωργάκη του οποίου, κι αυτός, υπήρξε συνεργάτης. 
Ο εκ των στενών συνεργατών Άκη (της τριάδας Σμπώκου, Δασκαλάκη, Κοτσακά) κ. Αντώνης Κοτσακάς έχει εγκατασταθεί στον 6ο όροφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης όπου καταστρώνει σχέδια και συνεργάζεται με το Πρωθυπουργικό Γραφείο για εφαρμογή τους. 

Οι κ. Ήσυχος, Λαφαζάνης και Ρινάλντι εδήλωσαν ότι ευθύς ως αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας θ' αναθεωρήσουν πλήρως την αμυντική πολιτική της! Εκάγχασαν και οι μαρίδες του Σαρωνικού. 

Η θεόρατη Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά δηλώνει στη Βουλή (10/08) "Το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτοκάθαρση κι έστειλε τα ένοχα μέλη του στη Δικαιοσύνη". Εδώ γέλασαν και τα καβουράκια. 

Ο Αμυντικός Αύγουστος

Τρία πράγματα στον πλανήτη δεν αφήνουν
ίχνη στο πέρασμά τους: Το πουλί που σχίζει
τον αέρα, το ψάρι που διαπλέει το νερό και
το οικονομικό έγκλημα του Μανδαρίνου. 

Τενγκ -Τσιάο - Πίνγκ 

Όσο και να σας κουράσω θα επαναλάβω ότι η διαφθορά είναι ένα παθητικό τανγκό που χορεύεται από δύο: τον λαδώνοντα και τον λαδωνόμενο. Η ομάδα Ράϊκου με πρωτεργάτες τούτη τη φορά τους Εισαγγελείς κυρία Π. Παπανδρέου και κ. Αντ. Ελευθεριάνο παρέπεμψαν σε τακτική ανάκριση δύο υποθέσεις. 
Η πρώτη αφορά σε πέντε πρόσωπα (κ. Π. Γερμανός, Γ. Καμάρης, Σμπώκος και αδελφοί Χριστοδουλίδη) που κατηγορούνται για διαχείριση μιζών στη θρυλική, πλέον, σύμβαση των TOR-MI. Για να μην τα μπλέξουμε: Δεν αναφέρεται στη βασική υπόθεση των ΑΩ κατά την οποία ο κ. Α. Κάντας έδωσε ψευδή βεβαίωση στον μακαρίτη Καμπούρογλου περί πραγματοποίησης τους πράγμα που επέτρεψε στον δεύτερο να εισπράξει 25 εκ. $. Έχει περιέργως και παραδόξως ταφεί από… 7 ετίας για αγνώστους λόγους και κανείς, πια, δεν κάνει κουβέντα γι' αυτή. Κάποιος πρέπει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον ή κάποιοι πρέπει να προστατευθούν. Η Βουλή ουδόλως ανησυχεί ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Η δεύτερη αφορά στα ΑΩ των άλλων θρυλικών οπλικών συστημάτων, των αρμάτων LEO II, αλλά μόνο σε ένα μικρό, μικρό τμήμα τους, 25 εκ. €. Θα λέγαμε μια υποϋπόθεση, της μεγάλης υπόθεσης. Παραπέμπεται ο επιχειρηματίας κ. Θ. Λιακουνάκος με βαρειές κατηγορίες και ακόμη 12 κρατικοί αξιωματούχοι και, τυπικά, ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου. Γράφω τυπικά γιατί ο πάντα γελαστός τ. Υπουργός καλύπτεται και προστατεύεται από το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος. Την παραγραφή, την σωτηρία των Μανδαρίνων. Η υπόθεση προμήθειας των 170 αρμάτων LEO, διευθετείσα και υπογραφείσα από τον κ. Γ.Π. είναι σκωλικόβρωτη όπως τόσες άλλες (π.χ. ελικόπτερα ΝΗ-90, APACHE, εκσυγχρονισμός φρεγατών κ.ά.) που υπέγραψε ο τ. Υπουργός αλλά «λαδιά» δεν τον αγγίζει καθότι υπάρχει η παραγραφή. Πέραν από τα παχυλά ΑΩ (εκεί είναι τα πολλά λεφτά) ο κ. Γ. Παπαντωνίου αγόρασε τα άρματα χωρίς πυρομαχικά! Και είχε λόγους να το κάνει. Την ίδια αχρεία τακτική συνέχισαν οι διάδοχοι τον κ. Μειμαράκης και Ε. Βενιζέλος. Επί 10 χρόνια τα πανάκριβα άρματα (1,7 δις €) ήσαν χωρίς πυρομαχικά! Ποιος ο λόγος προμήθειάς τους; Ο κ. Γ.Π. ουδέποτε εκλήθη ν’ απολογηθεί γι’ αυτό, ούτε από τον Πρωθυπουργό, ούτε από την Βουλή, ούτε από Εισαγγελέα!

Εν τω μεταξύ όλο αυτό το άθλιο τσούρμο των ουτιδανών που λεγόταν κόμματα και Βουλή δεν αναθεώρησαν το Σύνταγμα το 2014, όπως όφειλαν καταργώντας το άρθρο 86. Η Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων απέφυγε την αναθεώρηση, ώστε να συνεχισθεί η προστασία της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών, να καλύπτονται οι υπουργικές «αρπαχτές» ατιμωρητί (1). Σιγή ιχθύος ετήρησαν Αξιωματική Αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) και τα λοιπά κόμματα. Ούτε οι Λαφαζάνο-Ησυχό-Νταβενέλοι ακούστηκαν. Όρισαν, μάλιστα, θρασύτατα, κοινή συναινέσει, ως χρόνο αναθεώρησης το… 2021! Διερωτώμαι: Δεν θα βρεθεί ένας τ. Υπουργός να πει: «Κύριοι, με κατηγορείτε για την τάδε λοβιτούρα; Ε, λοιπόν αρνούμαι την παραγραφή και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου στο Δικαστήριο. Δεν καταδέχομαι να με φτύνει ο κόσμος…». Είδατε κάποιον εθνοπατέρα να το κάνει; Είδατε; 

Ex ungue Leonem!
(Εξ όνυχος τον Λέοντα)

Ο κ. Θ. Λιακουνάκος είναι, αναμφισβήτητα, ο πρώτος στον χώρο των Εξοπλισμών, ο Λέων. Αυτή τη στιγμή απολαύει του τεκμηρίου της αθωότητας. Ως επιχειρηματίας, ήταν φυσικό να επιδιώκει κέρδη, τα περισσότερα που μπορούσε. Ιδιαίτερα όταν είχε ως διαπραγματευτές τους διεφθαρμένους της Κυβέρνησης Σημίτη δηλαδή οδαλίσκες πρόθυμες ν’ απογυμνωθούν. 

Τώρα τον παρουσιάζουν ως χορευτή του… παθητικού ταγκό της διαφθοράς, χωρίς παρτενέρ. Αδικία στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δώδεκα αξιωματούχοι του ΥΕΘΑ μπορεί να χαρακτηρισθούν μπαλαρίνες στο χορόδραμα της σκοτεινής σύμβασης. Απουσιάζει ο έτερος σολίστ που είναι ο τότε ΥΕΘΑ κ. Γιάννος Παπαντωνίου που καλύπτεται από την παραγραφή. Έχουμε δηλαδή, σχηματικά και ποιητική αδεία, ένα Νουρέγιεφ χωρίς την Μαργκότ Φοντέϊν, για να θυμηθούμε το θρυλικό ζευγάρι. 
Τον ρόλο της δεύτερης καλείται να παίξει μια…μπαλαρίνα! Αν, φυσικά, επαληθευτεί το κατηγορητήριο. Και δεν φθάνει αυτό. Ο κ. Γ.Π. μετά την απαγγελία της κατηγορίας σπεύδει να δημοσιεύσει περισπούδαστο άρθρο (ΝΕΑ 04/08) κάνοντας προτάσεις για τη σωτηρία της Ελλάδος και της Ευρώπης! Μας χλευάζει και μας δουλεύει ναι ή όχι; 
Τελειώνοντας αυτή τη σελίδα έλαβα ένα εκτεταμένο και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ από την Φινλανδία σχετικό με το σκάνδαλο – ογκόλιθο της προμήθειας των ελικοπτέρων ΝΗ-90 (2003), πάλι με υπογραφή του κ. Γ. Παπαντωνίου και του κ. Ν. Χριστοδουλάκη (ΥΠΟΙΚ) που δανειζόταν αφειδώς για να… ψωνίζει ο πρώτος. Κι εδώ έπαιξε ρόλο ο κ. Λιακουνάκος. Θα σας το παρουσιάσω προσεχώς. 

Δεν αποφεύγω όμως τον πειρασμό ν’ αναφερθώ σε μια άλλη σύμβαση – φάντασμα του 2010 (Ε. Βενιζέλος). Όπως διαβάζω στην έγκυρη Αμερικανική επιθεώρηση Defense News (Ιουν. 2015) το τουρκικό ναυπηγείο STM περάτωσε τον εκσυγχρονισμό δύο τουρκικών Υ/Β τύπου Α.Υ. Ο εκσυγχρονισμός άρχισε τον Μάιο 2010. Τον ίδιο ακριβώς μήνα, μετά μερικά μυστηριώδη σούρτα φέρτα θεσμικών και μη θεσμικών, με το κρατικό GULF STREAM σε χώρες του Κόλπου, ο τότε ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλος υπέγραψε σύμβαση προμήθειας δύο (2) ΥΒ 214, ενώ δεν είχαν παραδοθεί τα τρία (3), ήδη πληρωμένα. Την ώρα που η Χώρα όδευε στην χρεωκοπία! Γιατί αυτή η εσπευσμένη προμήθεια; Κανένας δεν απάντησε, γιατί κανείς δεν «στριμώχθηκε» ν’ απαντήσει! Έκτοτε, και μετά 5 χρόνια κανείς δεν κάνει κουβέντα για την τύχη αυτών των Υ/Β ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 165 εκ. € που δόθηκε. Κάτι είπε στην Βουλή προχθές (04/08) ο κ. Πρωθυπουργός, που εξόργισε τον κ. Βενιζέλο, αλλά για την ταμπακιέρα (165 εκ. €) ουδέν! Ποιος τα εισέπραξε; Πού είναι τώρα τα Υ/Β; Αν όλος αυτός ο ευγενής πολιτικός κόσμος δεν παίζει αδιάντροπα, κωμωδία, με καλοστημένες αντεγκλήσεις τότε οι πολιτικοί μας είναι ακριβώς όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Ιγνατίου. 

Ότι όλος ο πολιτικός κόσμος πάσχει από οξεία πώρωση μαρτυρά το εξής γεγονός: Όχι μόνο δεν κατάργησε το άρθρο 86, αλλά η Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων φρόντισε με Νόμο να χαλαρώσει τον έλεγχο των προεκλογικών εξόδων των βουλευτών. Με τον Ν. 3023/αρθρ.12/2002 η αρμόδια Επιτροπή ελέγχου της Βουλής έπρεπε ν’ αρχίσει τον έλεγχο μετά ένα 15νθήμερο από της συγκρότησης της. Οι Αντωνομπένηδες μαστόρεψαν, κοινή συναινέσει, τον Ν. 4304/14, βάσει του οποίου ο έλεγχος αρχίζει εντός 5 μηνών από της υποβολής των στοιχείων. Πουθενά δεν αναφέρει πότε θα υποβληθούν τα στοιχεία! Το συνάφι πρέπει να προστατεύεται περαιτέρω. Να στήνονται νέοι νόμοι για την προστασία του. 

Υποσημείωση
Ο Μέγας Βασιλεύς της Περσίας Αρταξέρξης Α, ονομαζόταν και Μακρόχειρ. Ποιος Έλλην πολιτικός, τ. ΥΕΘΑ, φέρει τον ίδιο τίτλο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ