}

30 Σεπτεμβρίου, 2015

Άκης, Σμπώκος και άλλοι πολιτικοί πήραν μίζες ως το 2009 για τα Erieye Τι αναφέρει η δικογραφία για τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο


Άκης, Σμπώκος και άλλοι πολιτικοί πήραν μίζες ως το 2009 για τα Erieye

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Τη δικογραφία με επίκεντρο τον συλληφθέντα επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο παρουσιάζει  «Το Βήμα». 
Εκτός από τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, στους οποίους κατέληξαν 1,8 εκατ. ευρώ από την υπεράκτια Interaction με έδρα το Μονακό, η ανακρίτρια κυρία Βασιλική Μπράτη εκφράζει ευθέως στο κατηγορητήριο την άποψη ότι χρηματίστηκαν και άλλοι πολιτικοί.
Αναφέρει επί λέξει: «Κατέβαλες πριν και μετά την κατάρτιση της σύμβασης άγνωστα εισέτι στην ανάκριση χρηματικά ωφελήματα και σους αγνώστους στην ανάκριση πολιτικούς ή στρατιωτικούς υπαλλήλους...»
Όμως αποκαλυπτικό είναι το κατηγορητήριο για το πώς κρύφτηκαν τα ίχνη του χρήματος όλα αυτά τα χρόνια. Αναφέρεται έτσι ότι οι καταβολές γίνονταν ως το 2009 όταν τελείωσε η υλοποίηση της σύμβασης των ραντάρ με ανάδοχο την Ericsson.

Η εταιρεία Interaction με πραγματικούς ιδιοκτήτες τον Θ. Λιακουνάκο και τον δικηγόροΚόλεριτζ ιδρύθηκε ως εξωχώρια εταιρεία για να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του αρχικού καταθέτη λόγω της παράνομης δωροδοκίας και να κρύβονται τα χρήματα μέσω εταιρειών νομικών  προσώπων κ.λπ.

Δεκαοκτώ καταβολές καταγράφονται στο κατηγορητήριο. «Το Βήμα» δημοσιεύει σχεδιάγραμμα από τη δικογραφία το οποίο δείχνει την κυκλοφορία του χρήματος. Οι εταιρίες των Τσοχατζόπουλου και Σμπώκου είναι η REA International και Highwood.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ