}

16 Οκτωβρίου, 2015

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Επιτροπή «σοφών» με «ανόητες συνταγές»

Ασφαλιστικό: Στον «προκρούστη» οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ«Μια κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια παρά φύσιν κυβέρνηση» υποστήριζε μετά πάθους προεκλογικά, και ιδιαίτερα στο debate με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να αναδείξει τον διαχωρισμό Αριστεράς - Δεξιάς. Στόχος του, βέβαια, ήταν να παραπλανήσει για άλλη μια φορά τους εξαπατηθέντες πολλαπλώς Ελληνες.
Αλλά και αυτό, όπως τόσα και τόσα που είπε ο πρωθυπουργός, ήταν έπεα πτερόεντα (λόγια του αέρα, κατά τον Ομηρο). Ο κ. Τσίπρας με το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό που ετοιμάζεται να εφαρμόσει, στηριζόμενος στη λάθος συνταγή της επιτροπής «σοφών», πράττει παρά φύσιν, αφού το προτεινόμενο σχέδιο αποτελεί ένα μείγμα μπολσεβικισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού.


Από τη μια, δηλαδή, εφαρμόζει το σχέδιο ισοπέδωσης των συντάξεων και των παροχών βάσει της κομμουνιστικής ιδεοληψίας (καθένας σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι με την αξία του) και, από την άλλη, εφαρμόζει όσα αποτυχημένα διατυμπανίζει η Σχολή του Σικάγου, οδηγώντας τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση! Για την ιστορία να θυμίσουμε το «πιστεύω» του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που υποστηρίζει ότι «καθένας πρέπει να αμείβεται σύμφωνα με τις ικανότητές του» και η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους μη έχοντες από τον κουμπαρά του πλεονάσματος που δημιουργεί η υγιής οικονομία.
Το κακό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αντί για όλα τα παραπάνω, θα επιλέξει προφανώς αυτήν την μπασταρδεμένη και αδιέξοδη «λογική» και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να την κάνει «ευαγγέλιο» της νέας διακυβέρνησης. Βλέποντας ότι παίζει χωρίς ιδεολογικό και πραγματικό αντίπαλο, ετοιμάζεται να ισοπεδώσει τους πολλούς με περιουσιακά κριτήρια (για τις συντάξεις), που θα αποδειχτούν και ανεφάρμοστα και αντισυνταγματικά (εκτός των άλλων σκέφτεται να τα εφαρμόσει αναδρομικά), αλλά και, το κυριότερο, να καταστήσει τους φτωχούς φτωχότερους.

Από την άλλη, οι φόβοι να δημιουργηθούν νέες ιστορίες, όπως της περιβόητης Αspis Πρόνοια (για την οποία χιλιάδες άνθρωποι καταστράφηκαν από το κανόνι που έριξε ο ιδιοκτήτης της), είναι μεγάλοι, καθώς δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει όσους αποφασίσουν να αποθέσουν χρήματα για «ιδιωτική σύνταξη». Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πού το πάνε ο κ. Τσίπρας και η επιτροπή «σοφών», που μάλλον στερείται στοιχειώδους εξυπνάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ