}

19 Μαΐου, 2016

Ο Τσίπρας αφού βάρεσε τα νταούλια, μας βγάζει στις αγορές το 2017

Του Τάσου Σκλάβου
Ο Τσίπρας αφού βάρεσε τα νταούλια, μας βγάζει στις αγορές το 2017 «Επιστρέφουμε στις αγορές το 2017» τόνισε σε συνέντευξή του στη Realnews ο Αλέξης Τσίπρας. «Και ίσως θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, αφού βάρεσε τους ζουρνάδες και τα νταούλια και χόρεψαν οι αγορές, αφού ψήφισε ένα Μνημόνιο και θεσμοθέτησε έναν μόνιμο «κόφτη» δαπανών, τώρα μας υπόσχεται πως του χρόνου, το 2017, θα βγούμε επιτέλους στις αγορές. Και ξέρουμε, ο λόγος του πρωθυπουργού μας είναι συμβόλαιο. Ότι και αν μας έχει πει, έχει πραγματοποιηθεί μέχρι κεραίας.
Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, πιστός στον μνημονιακό μονόδρομο των προκατόχων του, μας τάζει και αυτός με την σειρά του –μετά τους Παπανδρέου, Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών τους- πως επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, στις οποίες θα βγαίναμε ήδη από το 2012. Και σε αυτές που όταν ο Σαμαράς θριαμβολογούσε πως κατάφερε τελικά να βγει, μετά από ελάχιστους μήνες «χαιρέτησε» την εξουσία. Λες και τον κόσμο τον ενδιαφέρει αν θα βγούμε στις αγορές ή όχι; Λες και αν βγούμε θα τελειώσει το μόνιμο Μνημόνιο που θεσμοθετεί ο «αριστερός» Αλέξης Τσίπρας, λες και θα μειωθεί η ανεργία ή θα αυξηθούν οι μισθοί και θα μειωθούν οι εξοντωτικοί φόροι. Παντελώς αδιάφορο είναι για τον περισσότερο κόσμο, αν καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές. Σε αυτές τις αγορές, οι οποίες εδώ και χρόνια μας αξιολογούν και καθορίζουν τις ζωές μας. Που έχουν υπερβεί κάθε κράτος, κάθε αξία και αλωνίζουν ανεξέλεγκτες, χαρακτηρίζοντας κράτη και λαούς ως σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ