}

15 Σεπτεμβρίου, 2016

Βίτσας στην Πορτογαλία: Τι είδε και με ποιους συναντήθηκε -ΦΩΤΟ


bitsasportogalia

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ολοκλήρωσε σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Πορτογαλία.

Σήμερα επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας, όπου είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας Marcos Perestrello, με αντικείμενο την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και την ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Επίσης επισκέφθηκε το Αρχηγείο Ακτοφυλακής και το Αρχηγείο πολεμικού Ναυτικού, καθώς και το πρότυπο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων που λειτουργεί κοντά στη Λισσαβώνα.

Χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρατηγείο STRIKFORNATO, όπου είχε συνάντηση με τους επιτελείς του Στρατηγείου και με τους Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν σε αυτό, το Υπουργείο Εσωτερικών όπου είχε συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών Costanca Urbano de Susa, τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Eduardo Cabrita και την Υφυπουργό Catarina Mascelino, καθώς και το Κοινοβούλιο της χώρας, όπου συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής Ελληνοπορτογαλικής Φιλίας.

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Βίτσας τόνισε αναφορικά με το ταξίδι του στην Πορτογαλία:

«Οι συνομιλίες μου στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αφορούν ζητήματα Άμυνας, το προσφυγικό αλλά και τον τρόπο που από κοινού με την Πορτογαλία κινούμαστε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με την Υπουργό Εσωτερικών που είναι υπεύθυνη για τα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής. Να σημειωθεί πως η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες που δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες μέσω της διαδικασίας της μετεγκατάστασης. Έχουν μια σημαντική εμπειρία καθώς εφαρμόζουν εδώ και χρόνια ένα σύστημα και πάνω απ’ όλα έχουν μια καλή διάθεση να βοηθήσουν πρακτικά».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ