}

15 Σεπτεμβρίου, 2016

Νέο μέτωπο στη Συρία: Συμμαχία Ισραήλ-τζιχαντιστών εναντίον συριακού Στρατού - Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη κατάρριψης του Ισραηλινού F-16 – Άγριες συγκρούσεις με εκατοντάδες τζιχαντιστές νεκρούς (εικόνες-βίντεο)

xezbolax-syria
Του Βασίλη Καπούλα
Νέο μέτωπο στην Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει μεταξύ της Χεζμπολάχ η οποία ανέλαβε και την ευθύνη της κατάρριψης του Ισραηλινού F-16, συριακού Στρατού και Ισραηλινών δυνάμεων στο Γκολάν και στη Quneitra. Το Ισραήλ είναι δυσαρεστημένο με την εκεχειρία και προσφέρει κάλυψη στους τζιχαντιστές με δεκάδες αεροπορικές επιδρομές ώστε να μην αναπτύξει δυνάμεις ο συριακός Στρατός στα σύνορα.
H Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του Ισραηλινού F-16 για να μην εμπλακεί περισσότερο στην παρούσα φάση ο συριακός Στρατός και έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το α/α σύστημα S-200 που χρησιμοποιήθηκε.
Ταυτόχρονα δόθηκαν και νέες φωτογραφίες που δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να βοηθούν και να περιθάλπουν τζιχαντιστές της Al-Nusra και του FSA. 14 νεκρούς τζιχαντιστές επέστρεψε το Ισραήλ στην  Jabhat Fateh Al-Sham.
Μάλιστα δόθηκε και σχετικό βίντεο με τους τζιχαντιστές να παρακαλούν τους ισραηλινούς στρατιώτες για όπλα…
Η Χεζμπολάχ τόνισε πως πλέον θα απαντήσει σε κάθε πρόκληση του Ισραήλ το οποίο έχει εγκαταστήσει στην περιοχή σύστημα ηλεκτρονικών υποκλοπών υποκλέπτοντας  τις επικοινωνίες του συριακού Στρατού για να βοηθά την Αλ-Κάιντα στη Συρία (φωτογραφία παρακάτω).
Στο πεδίο των μαχών, οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί βαρύτατες απώλειες στο Γκολάν με τρεις αποτυχημένες απόπειρες επίθεσης να καταλήγουν σε σφαγή στα χωριά Hadher, Tal Humariyah και Tal Taranjeh και στη πόλη των Δρούζων Hadar.
Οι τζιχαντιστές των οργανώσεων Jabhat Fateh Al-Sham (πρώην Al-Nusra Front), Harakat Ahrar Al-Sham, δεν κατάφεραν να σπάσουν την δεύτερη γραμμή άμυνας του συριακού Στρατού στο Tal Taranjeh, παρά την κατάληψη του κατά τη διάρκεια της πρώτης επίθεσης.
Κατά τη διάρκεια της τρίτης επίθεσης οι τζιχαντιστές υπέστησαν την χειρότερη ήττα τους καθώς 34 σκοτώθηκαν από τον συριακό Στρατό  στο Tal Taranjeh.
Kατά τη διάρκεια της τρίτης επίθεσης η 90η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού εξαπέλυσε σφοδρή αντεπίθεση με την οποία ανακατέλαβε το Tal Humariyah.
Συνολικά στο Γκολάν υπάρχουν 70 πτώματα τζιχαντιστών αυτή τη στιγμή.
Οι τζιχαντιστές της Jaish al-Islam, ανέφεραν ότι δεν δεσμεύονται από την εκεχειρία ενώ ο διοικητής τους κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να υποστηρίξει τους τζιχαντιστές με όπλα και ότι βοήθεια χρειάζεται.
«Καλώ τα αδέρφια μας τους Ισραηλινούς να υποστηρίξουν την επανάσταση στη Συρία και να μας δώσουν τα πάντα, όπλα τροφή, βοήθεια, οτιδήποτε αδέλφια».
«Εσείς Ισραηλινοί πρέπει να επιτεθείτε στον συριακό Στρατό και να μας βοηθήσετε να τον νικήσουμε» πρόσθεσε.
Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές σε διάφορε περιοχές που ελέγχει ο συριακός Στρατός στην Quneitra και συγκεκριμένα στο κάστρο Jandal, Jabal al-Shiekh και στη βάση πυροβολικού στο Ayn Burj και στα χωριά Sasa και Deir Makir στο Γκολάν.

Footage of air defense missile strike on Syria, the Israeli Air Force fighter (PHOTOS, VIDEO CARD) | Russian spring
Footage of air defense missile strike on Syria, the Israeli Air Force fighter (PHOTOS, VIDEO CARD) | Russian spring


Πηγή:http://www.pentapostagma.gr/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ