}

07 Φεβρουαρίου, 2017

Χρονική λούπα

Η χρονική λούπα, επιστροφή στο σημείο μηδέν του 2015, που επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εκλογές, δημοψήφισμα, πολιτική διαπραγμάτευση, ευρωπαϊκό αποπροσανατολισμό, οδηγεί τη χώρα εκεί που ήταν και ο αρχικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα, στη διάλυσή της.

Μία-μία ρίχνει τις σφαίρες στο σώμα της Ελλάδας μαζί με τους συνεργάτες του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, χτυπώντας ζωτικά όργανα, με σκοπό την κατάρρευσή της.


Η τελευταία σφαίρα με το αλλαλούμ για τα δελτία παροχής υπηρεσιών, κανόνα στον εργασιακό μας μεσαίωνα, που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας και οι ανεπάγγελτοι συνεργάτες του που ηγούνται στο υπουργείο Εργασίας, χτύπησε τους εργαζόμενους και τις ήδη λαβωμένες επιχειρήσεις. Πυροβολούν με το κυνικό ύφος του εκτελεστή και περιμένουν μέχρις ότου να ολοκληρώσουν τη βρώμικη αποστολή τους.

Τι να περιμένει κανείς από την κομματικά ανερχόμενη λόγω ευνοϊκών συνθηκών υπουργό Εργασίας.  Τι να περιμένει κανείς από τον προκάτοχο τής εν λόγω κυρίας που είχε εξαντλήσει τη νομική του υπόσταση και γνώση σε δικαστικές διενέξεις μεταξύ συγκεκριμένων κατηγοριών επαγγελματιών και της πολιτείας, με επακόλουθο την πολιτική του άνοδο.

Τα πολιτικά ρετάλια του συστήματος της καταστροφής που κυβερνά τη χώρα μας έχουν το θράσος να εμφανίζονται δημόσια, αντί να κρύβονται στα λαγούμια από όπου ξεπήδησαν. Στήνουν την εργασία στο απόσπασμα. Κλείνουν δουλειές, επιχειρήσεις, εξοντώνουν υπαλλήλους, κόβουν κάθε δικαίωμα στην παραγωγή, τη δημιουργία, τον κάματο.

Αποτιμούν τον ελληνικό λαό χαμηλά και τον εξευτελίζουν. Αυτός είναι και ο αντικειμενικός σκοπός τους. Από το περιθώριο της εξουσίας όπου βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια των συλλαλητηρίων, των καταλήψεων, των καταστροφών, των απειλών, των εκβιασμών των μαζικών κινητοποιήσεων όπου έστρωσαν το έδαφος, ήρθαν τώρα για να αποτελειώσουν το έργο τους με συνοπτικές διαδικασίες και κυρίως χωρίς ενοχές.

Να μην υπάρχει καμία αξιοκρατική ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, που να παράγει πλούτο για αυτόν που τη δημιουργεί και για εκείνους που την υλοποιούν με βάση τους σύγχρονους κανόνες της αγοράς. Να μην υπάρχει καμία ανεξάρτητη αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα. Να μην υπάρχει καμία υγιή επένδυση ξένη ή εγχώρια με υψηλά αμοιβόμενους εργαζομένους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του υπουργείου Εργασίας που αντίθετα με αυτό που λέει ο τίτλος του δημιουργεί στρατιές ανέργων, επιδοτούμενων ζητιάνων της ζωής.

Η ονείρωξη του αρρωστημένου μυαλού τους να εθίσουν τους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών στην εξαθλίωση, τη φτώχεια αποκαλύπτεται πλέον με τον πιο άγριο τρόπο μέσα από τις αλλεπάλληλες, αντιφατικές και παραπλανητικές εγκυκλίους για τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, υπαλλήλους, μισθωτούς και στελέχη.

Ο απόλυτος εξευτελισμός ενός έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ