}

04 Δεκεμβρίου, 2014

Τι βραβεία Νόμπελ… τρίχες, εδώ έχουμε τα τουρκικά προεδρικά!


Ο Ερντογάν ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά τα έβαλε και με τα βραβεία Νόμπελ, τα οποία κατά τη γνώμη του δεν απονέμονται όπως πρέπει. Προφανώς θα έπρεπε και ο ίδιος να έχει τιμηθεί με το Νόμπελ, δυστυχώς όμως σχετικό βραβείο ισλαμικής βλακείας, δεν έχει θεσπιστεί… και κακώς.

«Δεν ελπίζουμε να κερδίσουμε πόντους στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όπου τα διεθνή ιδρύματα και οργανώσεις, αποφασίζουν σύμφωνα με τη δική τους ιδεολογία και πολιτική και τα δικά τους πιστεύω. Απονέμεται το βραβείο Νόμπελ όπως πρέπει; Όχι. Ή μήπως το Συμβούλιο Ασφαλείας λαμβάνει σωστές αποφάσεις; Όχι. Ποτέ», είπε Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή απονομής των Προεδρικών Βραβείων, στην Τουρκία.
Ο Ερντογάν είναι η δεύτερη φορά που επιτίθεται στην επιτροπή απονομής των βραβείων Νόμπελ, ενώ το ΣΑ έχει μάλλον συνηθίσει πια. Ο επιλεκτικά δημοκράτης Ερντογάν κατηγόρησε την επιτροπή των Νόμπελ διότι βράβευσε τον Αιγύπτιο πολιτικό Μοχάμετ ελ Μπαραντέι, ο οποίος, κατά τον Ερντογάν, συνεργάζεται με τους «δικτάτορες της Αιγύπτου». Παράλληλα όμως, ο μέγας αυτός δημοκράτης αποδείχθηκε ότι έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες!
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την τέχνη μας. Η Τουρκία δεν θα μείνει σιωπηλή να παρακολουθεί τους ηγεμόνες του κόσμου να γράφουν την ιστορία των τεχνών και των επιστημών», είπε, αναφερόμενος και στις πρόσφατες ανοησίες για την ανακάλυψη της Αμερικής από μουσουλμάνους. Ας ψάξει λίγο, διότι έχουμε πληροφορίες ότι η θεωρία της σχετικότητας είχε στην πραγματικότητα ανακαλυφθεί από ιμάμη ένα-δυο αιώνες πριν τον… Εβραίο Αϊνστάιν.
Μόλις προχθές, ο Ερντογάν είχε πει, με αφορμή την εφαρμογή του νέου, επί το ισλαμικότερον, εκπαιδευτικού προγράμματος στα τουρκικά σχολεία, ότι είναι απαράδεκτο οι Τούρκοι μαθητές να διδάσκονται για ξένους, όπως ο προφανώς «ασήμαντος» Αϊνστάιν και όχι για τις μεγάλες μορφές της Τουρκίας και του Ισλάμ.
Ο Ερντογάν έδωσε εντολή, άλλωστε, οι Τούρκοι μαθητές να διδάσκονται περί της συνεισφοράς του Ισλάμ στην πρόοδο των παγκοσμίων επιστημών και της τέχνης, φυσικά περιλαμβανομένης της ανακάλυψης της Αμερικής, 300 χρόνια πριν από αυτόν τον «άθλιο» Κολόμβο. Όποιος ανησυχεί ότι θα αυξηθούν θεαματικά τα «ντουβάρια» στα τουρκικά σχολεία, να ξέρει ότι είναι… απαράδεκτος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί η επιτροπή των Νόμπελ δεν ασχολήθηκε καν με τον εκλεγμένο δικτάτορα της Τουρκίας. Υπερόπτες αυτοί οι Σκανδιναβοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ