}

07 Ιανουαρίου, 2015

Ξεκίνησε τώρα και ύπουλα ο ναυτικός αποκλεισμός της Κύπρου , αύριο και του Αιγαίου ; ( βίντεο)

Πρωτοχρονιάτικα γράφαμε
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας, το Barbaros θα αρχίσει νέες παράνομες έρευνες νοτιοδυτικά της Κύπρου, κοντά στην περιοχή δηλαδή που βρίσκονται τα οικόπεδα 4,5 και 6, τα οποία αμφισβητεί η Τουρκία, αλλά και τα οικόπεδα 10 και 11 που δόθηκαν στη Total.
Η Κίπρις επικαλείται ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Barbaros, αλλά μέχρι στιγμής ουδεμία επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος υπάρχει. Σε στάση αναμονής βρίσκονται κυβέρνηση και ΔΗΣΥ αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Τουρκίας.¨ Χρίστος Χριστοφή http://www.sigmalive.com/news/politics/ 01.01.2015 19:27
Έτσι αποφάσισαν να σταθούν με το ερευνητικό τους πλοίο νοτιοδυτικά της ΑΟΖ της Κύπρου για να βλέπουν πιο καλά το Καστελόριζο. ΕΙΔΟΜΕΝ
Και τι είδαμε λοιπόν αμέσως το πρωινό των ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ;
H Πρόκληση ανακοινώθηκε και επίσημα.
Η νέα οδηγία προς ναυτιλλόμενους από την Τουρκία εκδόθηκε ύστερα από ανακοίνωση του λεγόμενου ΥΠΕΞ των κατεχομένων ότι οι έρευνες του Barbaros στ’ ανοιχτά της Κύπρου θα συνεχιστούν από σήμερα μέχρι και της 6 Απριλίου. ( αυτό από μόνο του λέει πολλά για τα ανοικτά γεωπολιτικά χρονοδιαγράμματα)
Στη νέα Navtex, η Άγκυρα δέσμευσε περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο νοτιοδυτικά της Κύπρου, κοντά στην περιοχή δηλαδή που βρίσκονται τα οικόπεδα 1,8, 9 και 12, τα οποία αμφισβητεί. 06.01.2015 16:20 Δημήτρης Μανουσάκηςhttp://www.sigmalive.com/
Με αυτές τις δεσμεύσεις περιοχών η Τουρκία εξυφαίνει ένα σατανικό στρατηγικό σχεδιασμό.
Δηλ να αποκλείσει κατ αρχάς σε ναυτικό επίπεδο και ¨ειρηνικά¨ νησιωτικά μέρη.
Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» στις 06.01.2015 21:10 η κα Θεοχάρους-ευρωβουλευτής επισημαίνει…
«Η Τουρκία δεν μας λαμβάνει υπόψη, αντίθετα μας εξευτελίζει κι εμείς πρέπει να δράσουμε», σημείωσε, καλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία να αξιοποιήσει στο έπακρο τις καλές τις σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ελλάδα αλλά και τη θέση της ως κράτος μέλος της ΕΕ για να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις.
«Τα πράγματα είναι επικίνδυνα και πρέπει να δούμε πως θα διασώσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε η κα Θεοχάρους. – http://www.sigmalive.com/news/politics/
Όμως μέσα στην συνέντευξη της αυτή η κα. Θεοχάρους λέει κάτι που συμβαίνει τώρα και θα αρχίσει να παίρνει διαστάσεις εκ μέρους της τουρκικής προκλητικότητας.
¨ η Τουρκία ενώ δεν παρενόχλησε την Delek και την Noble, -εννοεί ( τις ισραηλινές εταιρείες Delek και Avner συνιδιοκτήτριες με την αμερικανική Noble, του τεμαχίου «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ)
Αντίθετα αυτή την στιγμή όμως έχει αποκόψει ουσιαστικά την εξέδρα της ιταλό κορεατικής εταιρείας ΕΝΙ/KOGAS από τις ακτές της Κύπρου με την νέα οδηγία , δεν υπάρχει επικοινωνία ,έχει μπλοκαρισθεί…¨
Τα πράγματα με την Τουρκία είναι επικίνδυνα.
Και αν μόνο σκεφτούμε ότι πριν ακόμη εκδοθεί η νέα Navtex στις 5 Ιανουαρίου 2015 η φρεγάτα Γεντίζ, που εδώ και μερικές μέρες παρακολουθεί από απόσταση 10 έως 15 ναυτικών μιλίων τις εργασίες του γεωτρύπανου της ΕΝΙ/KOGAS saipem 10000, ενώ βρισκόταν σταθερά σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων από το δυνητικό κοίτασμα Αμαθούσα στο οικόπεδο 9 της Κυπριακής ΑΟΖ, ξαφνικά λίγο μετά το μεσημέρι έφτασε σε απόσταση μικρότερη των 5 ναυτικών μιλίων.
Καταλαβαίνει κανείς τι έπεται…
Αλλά και εδώ στο Αιγαίο η Τουρκία προκαλεί ύπουλα πάνω στο ίδιο πλάνο.
Στην αρχή φαίνεται με προφάσεις να μπλοκάρει τις ¨τσιπούρες και τις συναγρίδες¨ ανοικτά της Σαμοθράκης-Λαδοξέρα και φυσικά στα μαρτυρικά ΙΜΙΑ , αλλά το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού της είναι να αποκλείσει ¨ειρηνικά¨ σε ναυτικό επίπεδο τμήματα του νησιωτικού πλέγματος του Αρχιπελάγους.
Μήπως η γειτονική χώρα πάει στο αμέσως χρονικό διάστημα για μεγάλη ¨προεκλογική ψαριά¨.
Και αν η κα. Θεοχάρους λέει ευθαρσώς ότι «Τα πράγματα είναι επικίνδυνα και πρέπει να δούμε πως θα διασώσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία»
Εδώ στην προεκλογική Ελλάδα πως πάνε τα πράγματα ;
¨νομίζω ότι τρύπιους τενεκέδες δεν μπορείς να τους γεμίσεις με τις ελπίδες και τα δημιουργικά όνειρα ενός ΕΘΝΟΥΣ¨
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ