}

20 Ιανουαρίου, 2015

Που μας έβαλε τα γυαλιά η Τουρκία και πρέπει να την μιμηθούμε

Image
Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Μια πραγματικά επαναστατική κίνηση υπέρ των εγχωρίως παραγομένων προϊόντων της έκανε η τουρκική κυβέρνηση- και την επισημαίνουμε για να την δουν οι εδώ φωστήρες!

Η τουρκική κυβέρνηση λοιπόν έβαλε την υπογραφή της σε μια απόφαση που θα ανυψώσει την μεταποιητική βιομηχανία της χώρας στον τομέα του αυτοκινήτου. Θα εφαρμοστεί, όπως γράφει η εφημερίδα Γενί Σαφακ (Yeni Şafak) η ισοδυναμία, όπως και στον τομέα των φαρμάκων:

Αντί για τα αυθεντικά ανταλλακτικά από το εξωτερικό (εισαγόμενα), θα χρησιμοποιούνται ισοδύναμα κομμάτια εγχώριας παραγωγής (τουρκικής). Μάλιστα η κυβέρνηση της Άγκυρας αποφάσισε την αναγκαστική αγορά στους δημόσιους διαγωνισμούς ακόμα και αν είναι κατά 15% ακριβότερο το εγχώριο προϊόν που έχει πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Στην Ελλάδα πέρα βρέχει...

Και εδώ οι δικοί μας - δυστυχώς και στις Ενοπλες Δυνάμεις - κάθονται και ''προσκυνάνε'' κάθε τι το ξένο σε βαθμό ξενομανίας, ακόμα και όταν τα ξένα είναι ακριβότερα! Τα παραδείγματα είναι πολλά και δυστυχώς οι αρμόδιοι καλύπτονται πίσω από δήθεν διατάξεις της ΕΕ για τον ελεύθερο ανταγωνισμό κ.α. ρυθμίσεις. Όταν καίγεται το σπίτι σου, όπως τώρα στην κρίση, ΑΞΙΩΝΕΙΣ από την ΕΕ να υπάρξουν χαλαρώσεις, να υπάρξει ευελιξία, να υπάρξει εξαίρεση...

Αλλά δυστυχώς εδώ , από αδυναμία διεξαγωγής ενός διαγωνισμού - λόγω φόβου μην και κατηγορηθεί κάποιος για 
διαφθορά - προτιμούν να αναθέτουν σε ...συμμαχικές υπηρεσίες την διεξαγωγή του διαγωνισμού, με τριπλό αρνητικό αποτέλεσμα:

-Να φεύγει πολύ εύκολα η δουλειά στο εξωτερικό με φόρτωμα απρόβλεπων και ανεξέλεγκτων πολλές φορές υπερβάσεων

-Να πληρώνουμε ''καπέλο'' για τα ...διοικητικά έξοδα του διαγωνισμού! Και

-Να μην υπάρχει ποτέ ανάπτυξη της ελληνικής εγχώριας βιοτεχνίας, βιομηχανίας, επιχείρησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ